2015. október 29., csütörtök

Komoly probléma

Minthogy anyagi helyzetünk sosem engedte, hogy mindig mindenem meglegyen, amire a szívem vágyik csak úgy, valószínűleg könnyű volt ajándékot választani nekem szülinapra és ünnepekre. Mindig jól jött plusz 1-2 ruhadarab, könyv, játék életkortól függően. (Mondjuk a számológép a 13? szülinapomra nagyon lehangoló volt, de oda se neki.)
Két hét múlva szülinapunk lesz. Nekem meg Édennek, ugye egy nap különbséggel héber naptár szerint.
Mit lehet venni egy kétéves gyereknek, akinek mindene megvan? Valamit, aminek örül. Hál' Istennek nálunk a ruhadarabok beleférnek a mindennapi költségvetésbe, és nem kell a szülinapot kihasználni erre a célra, meg aztán egy kétévest pont nem érdekli, milyen ruhát vesz fel. Játék? Milyen? Úgyis azzal játszik, amivel éppen Joel szeret. Csokit biztos kap, ebben legalább nem lehet tévedni.
Tulajdonképpen a legváltozatosabb dolgoktól tud iszonyú boldog lenni. A múltkor attól volt az egekben, hogy leszedtem neki a cupkát a koktélparadicsomról...
Könyvet nem szeretnék, mert lassan már több van itthon, mint a könyvtár gyerekrészlegén.
Kemény dió.

És ezzel nem lesz vége. Utána jön Maoz szülinapja, aztán Joelé. Bár Maoz annyira nem vesz magának semmit, hogy ki szoktam használni a szülinapját új ruhadarabok beszerzésére. Ha nem szülinapra vagy ünnepre kapja, "pénzszórás". Így csak kicsit.

3 megjegyzés:

  1. Bármit, ami elfogy! Matrica, buborék, gyurma stb :) Mondjuk nálunk a kétéves ajándék futóbicikli volt Dovinak, és szerintem Elinek is ez lesz. De amúgy azokat a dolgokat szeretem a legjobban, amik nem növelik a kacat; bocsánat, játékhalmot. :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, én is gondoltam a gyurmára! Mi még mindig a kismotorért rajongunk,úgy látszik, ez 4 éves korig simán kitart... Esetleg Joelnek majd lehet vmi komolyabbat venni, hogy ne a térdével súrolja már a földet. A játékhalom nem nagyon nő, mert "szerencsére" manapság szemét minőségben gyártanak játékokat, én meg könyörtelenül kidobom, ami törött.

    VálaszTörlés
  3. Igen, én is gondoltam a gyurmára! Mi még mindig a kismotorért rajongunk,úgy látszik, ez 4 éves korig simán kitart... Esetleg Joelnek majd lehet vmi komolyabbat venni, hogy ne a térdével súrolja már a földet. A játékhalom nem nagyon nő, mert "szerencsére" manapság szemét minőségben gyártanak játékokat, én meg könyörtelenül kidobom, ami törött.

    VálaszTörlés