2014. július 28., hétfő

Rosh chodesh Av

Negyed órám van, aztán megyek Joelért.

Besha'a tova, beköltöztünk az új lakásba, gyalog járunk bölcsibe és boltba, szinte minden este megnézzük a kecskéket, jó nekünk.

Éden szombaton felállt a járókában, igazi nagy fiú, de a fogát még mindig nem növesztette ki, pedig nagyon erősen próbálja (szegény).

A háború folytatódik. Posztolok én is a fb-on, mint az őrült, itt most csak annyit, szeretlek Izrael, teljes szívemből szeretlek,és boldog vagyok itt, nem élnék szívesebben sehol máshol.

Joel imádozni tanul. nekem ilyesmiben nincsen tapasztalatom, nem ebben nőttem fel, szóval úgy zajlik,hogy este elmondjuk a Smá Iszraelt (ezt tudja a bölcsiből), aztán én áldást kérek a családunkra, Izraelre, most a katonákra is, békét kérünk, ő meg rámondja, hogy Ámen. Kicsi cadik.

Mégis, a gázai terroralagutakról: Nagyon félelmetes. Általában esténként legyint meg a rémüet,amikor Éden elalszik a karomban. Nézem őt, gyönyörű, tiszta, ártatlan, nyugodt, békés, boldog. És van nem kevés ember, nem csak Gázában, itt Biniaminban is (és szerte a világon), aki holtan akarja. A vérét akarja, gondolkodás nélkül leszúrná, földhöz csapná, felrobbantaná. És tesz érte, megtervezi, lopott építőanyagból a saját gyerekeivel alagutakat építtet zsidó falvak alá, kibucok étkezői, családok otthona, óvóda alá, hogy százával felbukkanjanak Újév napján, és lemészárolják őket. Minket.Maozék felé van alagút. Újévkor mindig náluk vagyunk.
Nemrég olvastam a The Jewish Body-t. Borzalmas történetekkel találkoztam a Shoa idejéből. Hát, ez ma is él. Baruch haShem, hogy Izraelnek módja van az önvédelemre. Csak bátorsága is legyen folytatni! Ha a világon múlna, a történelem megismételné önmagát. És ahogy Hitler is csak kezdetnek szánta a zsidók (és cigányok és melegek) megsemmisítését, a terrorszervezetek sem állnának meg.

Láttuk, mi megy Franciaországban. Készen vagy rá, Európa?

Megyünk Joelért. Most estig nem fogok a háborúval foglalkozni. B"H megtehetem, nem élek közvetlenül benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése