2014. július 7., hétfő

Mérleg

Ilyen rakétaesőben nem lehet mérlegelni.
Á, itt még nem esik.
Majdnem minden,amit meg akartam írni, benne van ebben a cikkben. (Will the Jewish Terrorists Be Released for Peace?)
Még leírtam volna, mekkora a különbség az anyák és a támogató közösségek viselkedése közt. A mi fiaink édesanyái és családjai reméltek, imádkoztak, kitartásra biztattak. A melléjük kirendelt tiszt születésnapjára ünnepséget rendeztek. Szerte az országban és a világon imára szólítottak. És ennyi volt a jelszó: Bring back our boys!
A meggyilkolt muszlim fiú anyja bosszúért és újabb gyilkosságokért kiált. A saját negyedeikből Jeruzsálemben már füstölgő szemétdombot csináltak, a villamos már nem jár náluk, mert felégették, ízekre szedték az állomásokat. Édennel utaztam ott keresztül hetente kétszer. (Mikor készen lett, sokan kritizálták, miért kell egyáltalán feléjük is járnia a villamosnak. Nekik volt igazuk. Milliók a szemétbe.) Máshol buszokra dobáltak köveket, az egyik sofőrjét centiméterekkel kerülte el a kő. Ha eltalálja, talán mind szörnyethalnak, épp egy lejtőn haladtak lefelé.
És őszintén, én csak remélem, hogy ennél nem mennek tovább.
Gázából egy óra alatt hatvan rakéta érkezett.
Most már mi is lövünk. Nem azért, mert gonoszok vagyunk, és nem törődünk a szegény palesztin gyerekekkel, hanem mert gondoskodnunk kell a sajátjainkról.

4 megjegyzés:

 1. A balta és a számítógép harcából, mindig a balta kerül ki győztesen. Már ha érted mire gondolok... Nem egyszerű bölcsnek lenni felétek se kormányzati szinten (legyen e villamos az arab lakta részen, szabad-e kikötni a villanyt Gázában...), se a polgárok szintjén (kinek az autójába szabad beszállni). Tegnap láttam valahol egy cikket, a fb osztotta meg vki, de most nem találom, h a muszlim fiú anyja elment az egyik meggyilkolt fiú anyjához. Nekem az a cikk nem azt mutatta, hogy van remény...(mármint a békére). Sajnálom, és örülök, ha írsz még!

  VálaszTörlés
 2. Én úgy tudom, telefonon beszélt az egyik fiú apja a muszlim fiú apjával. Ott apuka tűnik tárgyakóképesnek, anyuka bosszút akar. Nem tudom, lehet hogy az anya is elment, majd utánanézek.

  VálaszTörlés
 3. Azt olvastam, hogy Racheli Fraenkel beszélt Mohammed apjával, hogy senkinek ne kelljen keresztül mennie azon, amin ők keresztül mennek.

  Lehet, hogy nem bosszúért imádkoztunk, de a bosszú mégiscsak megtörtént. Kegyetlenül, hidegvérrel.

  VálaszTörlés
 4. Ezt nem lehet, és nem is akarom tagadni. Ami tény, hogy tényleg nem imádkoztunk bosszúért. Igazságszolgáltatásért igen. (Mohammed gyilkosait elkapták, a fiúkét nem.) Tény, hogy a rablást sokan ünnepelték palesztin és izraeli arabok is. Mi, mikor hírt kaptunk Mohammed meggyilkolásáról, szerintem mind elítéltük a tettet és a módot is,és nagyon, de nagyon reméltük, hogy nem zsidó a tettes (és mi itt külön reméltük, hogy ha mégis, nem a telepekről, aminek Mohammedhez nincs sok köze, a médiához annál több). A gyilkosok nem kapnak támogatást tőlünk, akármelyik oldalhoz tartozzanak, büntetést érdemelnek. Most az a kérdés, miként viszonyulunk a gyilkosság támogatóihoz,és ellenük/velük mit lehet tenni.

  VálaszTörlés