2014. április 7., hétfő

Jön, jön, jön!!! -Pészach

Még soha nem takarítottam igazán Pészachra, viszont most itthon leszünk félünnepen, és Joel is van már akkora,hogy majdnem mindenhol potenciális chametz lelőhely legyen. Aránylag jól állok. Csak semmi ne jöjjön közbe. Tegnap a metapelet kezdődő hisztériával figyelmeztetett, hogy Joelnek piros a szeme, ennek járjak utána, mert sok a szemgyulladásos gyerek most, és ők nem jönnek a bölcsibe... Estig nem is láttam rajta, hogy valóban piros lenne. Akkor próbáltam teás borogatást tenni rá, de Joel még álmában is ellenállt. Elmentünk az orvoshoz, aki megállapította, hogy ez nem gyulladás, inkább csak allergia. Tény, hogy én is napok óta tüsszögök és vakarom a szemem. Kaptunk egy papírt, hogy NEM FERTŐZŐ. De a sikerhez az kell, hogy a fertőzőt se kapjuk el, mert aztán láttam, hogy miről is beszélt Tali.
Éden cuki. Elfogultság, nem elfogultság, a legédesebb baba a világon. Folyton átgördül a hasára,de utál úgy lenni. És elfelejtette, hogyan kell visszafordulni a hátára, úgyhogy egy darabig nyöszörög, aztán kiabál. Néha az oldalán alszik. Édi.


Bár a hazudós időjárásjelentés mára is olyan meleget mondott, mint tegnapra, délután már elég erős szél fújt. Joel mondta is, hogy fél az oroszlán.
Hámánt úgy belevéstük az agyába, hogy még ma is fujja Hámán, nununu Hámán volt hazafelé az autóban. Ez a magas fákról jutott eszébe.
Megjöhetne az allergiás orrcseppem.

Eszternek megszületett a babája, Eli Noah. Mazal tov!
Nem tudom,akarok-e valaha otthon szülni.  Maoz nem. Bár neki mindig úgy mgyarázok,minthameg akarnám győzni. Valójában nekem kicsit sok macera, és nem bírom, ha mások randalíroznak a lakásomban, én meg nem tudok tenni semmit. Kéne egy köztes megoldás. Az lenne a jó, ha hagynák az ember lányát a saját szülésznőjével szülni, ha van neki, és csak akkor avatkoznának be, ha chasz vechalila baj van. Addig viszont nem is látnám őket, vagyis jó esetben nem látnám őket egyáltalán.

Aktuális legkisebb ikrek anyukája mesélte, hogy az eggyel (?) nagyobb gyereknek az a félelme, hogy az egyiptomiak el akarják venni a kisbabákat. Minden nap többször megkérdezi, hogy de ugye apa erősebb az egyiptomiaknál, nem fogják tudni elvinni az ikreket, ugye nem hagyja?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése