2013. december 1., vasárnap

Az a nap...

Amikor éjjel, a húgomtól kapott sms-ből jövök rá, hogy szülinapom van, így az én civil, és a Maoz héber szülinapja egybeesik.
Amikor nem viszem Joelt bölcsibe, mert az év elején kiosztott paksamétában a mai napról az van írva, hogy nincs bölcsi, de mikor elmegyünk sétálni, a szomszéd mégis értetlenül kérdi, Joel miért van itthon. Igen, van ma bölcsőde.
Amikor minden nagyszerűen halad, Joel nem üvölt, aztán én mégis, mert Éden fején akar ugrálni.
Amikor a nagyszerű délelőtt és ebéd után egy órán át próbálom meggyőzni arról, hogy aludjon, de nem sikerül.
Amikor feladom a délután altatást, és elkezdek egy módosított receptű tortát megsütni, de kinyílik a forma, mihelyt beteszem a tésztát a sütőbe a rácsra.
Amikor a forró sütőt takarítom, nehogy menthetetlenül ráégjen a tészta.
Amikor hálás vagyok, hogy ugyan katasztrófaállapot van a konyhában, Joel nem mászik be a forró sütőbe a nyitott ajtón át.
Amikor a maradék tésztát azért kisütöm, és módosított receptű krémet teszek rá, amit eredetileg párvénak szántam, de végül tejes lett, amibe belenyalok, pedig még több, mint egy óráig nem kéne.
Amikor reménykedem, hogy a puding (nem főzős, gagyi izraeli) + tábla csoki + fél vaj összetételű krém meg fog szilárdulni. Hogy ezt elősegítsem, fagyasztóba teszem a tortát.
Amikor észre sem veszem, hogy olyan sok a por a levegőben, hogy a szomszédig alig látni, és két adagot is mosok. A második adag ruha poros lesz a másfél órára kinthagyott ruháskosártól.
Amikor Éden a legnagyobb felfordulás közepén maga is bömbölni kezd, és ruháiból kibontva kiderül, minden okkal: tegnap éjjel óta gyűjtötte az anyagot, ami távozott a pelenkából is, a bodyból is, és a bokájáig jutott belőle mindenhova.
Amikor Joel inni kér, kivételesen elfogadja műanyag pohárból, de nem fogja meg rendesen, így a pohár leesik, a gyümölcslé kiömlik, és Joel elalszik a fotelban, míg én felmosom a romokat.

Azóta Maoz itthon, égnek a hanukiákon a gyertyák, vacsorázunk, és bár a sütiből még nem ettünk, a krém elég jól megkeményedett.
Nyugtával dicsérd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése