2013. szeptember 14., szombat

Én szedek itt egyedül Béres cseppet

Mindenki kidőlt. Vagy majdnem. Joel már egy hete meg van fázva, mert éjjel kitakarózik, mi meg alszunk ahelyett, hogy betakargatnánk. (Most már nem.) Köhög, folyik az orra, szerintem fájhatott a torka is egy kicsit. Azért elég jól elvan, láza csak egyszer volt éjjel, de lement magától.
Yom Kipurtól előre féltem. Egyrészt azért mert nekem kell az energiától majd' szétrobbanó Joellel boldogulnom, amíg Maoz a nap nagy részét a zsinagógában tölti, másrészt meg mert már a Rosh hashanai reggeli ima alatt is marha szomjas voltam, melegem volt,és úgy éreztem, menten elájulok, ha továbbra sem sikerül megszólaltatni azt a sófárt... Pénteken valahányszor felálltam, vagy csak a fejem hátradöntöttem, szédülni kezdtem, szóval utána is néztem, milyen esetekben és hogy szabad majd innom, ha nem lennék jól. Maoz megnyugtatott, hogy majd el-elviszi Joelt az imára, a lényeg, hogy én pihenjek. Érdekes egyébként, hogy egy helyen azt találtam, hogy a feleség böjtje a férj zsinagógalátogatásánál is előbbre való. Na mindegy, este elmentek, én egy darabig pihegtem a langyos szellőben odakint, aztán imádkoztam egyedül. Végül benéztem az imára, hogy viseli magát Joel. Hangosan énekelt, és mondta az ámeneket. Végül Maoz kihozta, hogy ő nem érzi jól magát, menjünk haza. És ennyit a segítségről. Megbetegedett. Fej- és torokfájás, általános rossz közérzet, láz. Persze irtóra zokon vettem, hogy megint akkor, amikor nekem kellene a segítség, de aztán beláttam, hogy aigha direkt betegedett le egy olyan napon, amikor se nem ehet, se nem ihat, és aligha direkt azért, hogy velem kiszúrjon, szóval amennyire erőmből tellett, sajnáltam. Joel végül egész nyugodt volt, és egészen az utolsó háromnegyed óráig kibírta házon belül, csak aztán vittem ki sétálni részben, hogy legyen egy kicsit kint is, részben, mert nekem is kellett a friss levegő, részben pedig, hogy gyorsabban elmenjen az az utolsó (jó)pár perc.
Most ő a bölcsiben van, én eszem a gránátalmát és folytatom az ivást, Maoz meg bent alszik Joel szobájában a kanapén. Ez azt jelenti, hogy tényleg beteg (illetve, hogy tényleg nagyon rosszul érzi magát), mert egyébként nem mulasztana napot a munkából. Fél 11-re van időpontja a háziorvoshoz. A tippem: Pihenjen, igyon sok folyadékot, vegyen be C-vitamint, ha fáj a torka, Kalgaron vagy Strepsilst.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése