2013. július 13., szombat

Terhességi tünetek x

Mielőtt még elfelejteném, aztán legközelebb bánnám, hogy nincs meg: Tehát pár hete nem szedem a gyömbérkapszulát, és nincs hányingerem. Jippí! Nagyjából ezzel egy időben kezdett a hajam ismét gyönyörű lenni, laza, rugalmas, sokkal lassabban zsírosodó. A lábam még nem dagadt be, ezért néha majd' hasra esek a 41-es vietnámi papucsomban. Valószínűleg félre van kicsit méretezve, annyival nem nagyobb, de mivel a dagi, vizes lábaim Joelnél már csak a crocsba fértek bele a végén, abba is nehezen, vagy a sportcipőbe, de úgy, hogy alig maradt kint cipőfűző, amit még meg lehetett kötni, nagyobbat vettem, mint ami kellett.
A baba rugdalózását már nagyon egyértelműen (sőt) érzem, de kívül még csak nagyritkán lehet érezni. Bár a legutóbbi uh-n fejjel lefelé volt, szerintem megint megfordult, mert leginkább alul érzem a mocorgását, ahol meg persze a vastag zsírréteg felfogja a rúgásokat, és kívülről nem érezhetők.
Most hirtelen nem tudom, milyen tünetektől kellene szenvednem a könyvek szerint, ami van, az enyhe lábikragörcs éjjelente. Nem erős, csak be kell hozzá hajlítanom a lábfejem, hogy elmúljon. Egyelőre egy aránylag vastag párna segítségével még féloldalt-hason alszom, de lassan ki kell találnom, honnan szerzek hungarocell golyókat utántölteni a szoptatós párnát. Ugyanis a kis golyók összemennek, és a párna ellaposodik. Nagyon felháborító. A játszóházban volt egy félig töltött párna, de a felújításkor valószínűeg kidobták, mert nem került vissza. Pedig nekem jó lett volna a bele. Pazarlók.
Ami még jó, hogy Joelt bármikor fel lehet vidítani a kérdéssel, hogy hol van anya hasa. De ehhez az kell, hogy teljes pompájában lássa. Akkor vigyorog, odarohan, és megcsapkodja.

Az remélem, hogy nem a terhesség hatása, hogy az éjjel kegyetlenül összecsipkedett egy (vagy több) szúnyog és még valami más. Az arcomon van három csípés, az egyik a szemem fölött. A testemen különböző helyeken több, és a kisujjamat valami más csípte meg, ami nem hagyott látható nyomot (vagy eltűnik az ekcéma sűrűjében), viszont a kisujjam a másfélszeresére dagadt. Elképesztő, hogy még a Joelt se csípte meg semmi, pedig ott aludt mellettem. Igaz, lázas volt, mert jönnek a szemfogai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése