2013. július 10., szerda

Gilad Han és az internet veszélyei

Ma volt az egyik jom haarachot a jesivában (tudom, hogy teljes következetlenséggel írom át a héber szavakat magyarra), lövésem nincs, hogy hívják magyarul, az egyik olyan nap, amikor a nyári szünetben összegyűlik az egész tanári kar, és valaminek a jegyében eltöltik azt a napot, okosodnak. Hát mi az internet veszélyeiről kaptunk egy jó kis felvilágosítást. Mivel én egy ilyen modern nő vagyok, és rengeteget olyan sorozatot nézek, mint Gyilkos elmék, Nyomtalanul stb., nem nagyon hökkentem meg, de még így is sokkoltak a számok. Hogy naponta hányszor történik meg ez vagy az. Na mindegy, nem fejtem ki részletesen, mert majd linkelek.
Hazajöttem, és átnéztem a fb-om beállításait...
Az előadást egy Gilad Han nevű ember tartotta, ő ilyen internetrendőrség vagy mi, pedofilokat kapnak el, akik az interneten vadásznak gyerekekre, gyilkosokat, egymást megalázó gyerekeket.
Van neki honlapja mindenféle infókkal. Azt hittem, hogy videók is vannak fent vagy power point, de ezek szerint azt megtartja az előadásaira. A lényeg, hogy szerintem akinek hatalmában áll meghívni őt iskolába vagy szülőknek tartott akármikre vagy bárhova, ahol az ilyesmiről nem árt, ha szó esik, akkor hívja meg. Ezen kívül ott van a telefonszáma is, ha valakinek gyereke esett áldozatul akármi ilyesminek a neten keresztül, fel lehet (kell) őt hívni, és kezelésbe veszik az ügyet. Ingyen, mert 18 év alatti gyerekeket veszélyeztet, tehát kötelességü(n)k megvédeni őket. És most ne menjünk abba bele, hogy néha a saját hülyeségüktől.
Szó volt arról is, hogy a gyerekünk nem csak áldozat lehet, hanem ő maga is csinálhat olyan hülyeséget, amiből baja lesz, vagy legalábbis nem jó irányba fogja befolyásolni az életét később.
Még ezt a videót találtam, részlet az előadásából:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése