2013. június 6., csütörtök

Nyári szünet két hét múlva

Nyári szünetre állítódtam, ami nagyon nem jó nyári szünet előtt két héttel, kiváltképp, ha csak a jesivában lesz nyári szünet, az én sulimban igazából vizsgaidőszak. Bár júliusban csak egy vizsgám lesz, az előttem álló két hétben dolgozatokat kellene leadnom, prezentációt kellene tartanom, és lesz egy szóbeli vizsgám is. Ehhez képest rákattantam a Sherlock és Watsonra, aminek a fene tudja, miért adták eredetileg az Elementary címet, és már vagy 10 részt megnéztem, Közben pedig azokat a könyveket takarítom és javítom, amiket az elköltözött iskola épületéből hozott el a Maoz húga Joelnek. Egy nagy csomó mesekönyv. Legtöbbjük nagyobb gyerekeknek való, de be"H Joel egyszer csak megnő, úgyhogy addig is felszereltünk két polcot a szobájába (a játszóházból kiszuperált két könyvespolcot, mert ott most szinte minden Ikea lett), amit nem ér el. Nem éri el, de nagyon tetszik neki. Maoz feltette rá a ronda óriás sündisznót, amit a nagyanyjától kapott Joel, meg az én megviselt 28 éves macimat.
Van annak értelme, hogy a por jót tesz az ekcémának? Ezt komolyan kérdezem, mert noha azt gondoltam, a por éppen hogy irritálni fogja, valójában most nem pirosak az ekcémás helyek, és száradnak le. Ezt már tegnapelőtt is megfigyeltem. Nem tudom, mivel hozzam összefüggésbe. Amúgy az Ahava krém nem éppen használ. Talán segít valamit, és legalább ő maga nem okoz allergiát, de el nem múlasztja, az biztos.

KicsiMásodik egyre gyakrabban mozog érezhetően. Fura. Amikor már van egy idekint, nehezebb babának elképzelni az odabenti kis krumplit.Pedig már mindene megvan. Joel megtanulta, hol van anya hasa. Eddig csak azt tudta, hogy hasa, és csak a sajátját ütögette büszkén, de tegnap elképedt az enyémen (lesz itt még képedés, ahogy tovább nő...), és mikor megkérdeztem, hol van anya hasa, végre tényleg anyáéra mutatott. Másik sikerélményem a szigorú nézés hatékonysága volt. Joel néha hisztériázni kezd, ha elmegyek wc-re. Nem csukom be az ajtót, erre megáll velem szemben, és toporzékol, jobb esetben csak nyávog. Felkaptam a Moaz földön heverő újságját, hogy azzal lefoglaljam. Kivette a kezemből, kisétált vele, nézegette, aztán gyűrni kezdte. Mondtam, ez nem a miénk, apáé, és nem szeretné, ha széttépnénk. Bármilyen meglepő, ez nem tette meg a hatását. Hozd vissza, Joel (a vissza a kulcsszó, szerintem ezt érti meg a legjobban), hozd ide az újságot. Megindul felém, majd a pofámba röhög, és megint kimegy. Próbálok ellentmondást nem tűrő lenni, Joel, légy szíves azonnal hozd vissza az újságot. Látszik, hogy pontosan érti, mit kellene tennie, azt is érti, hogy mérges vagyok, ezért megint nevet. Próbálok ilyenkor úgy nézni, és láss, csodát, tegnap sikerült! Szóval belenézek a szemébe nagyon-nagyon komoly arccal, és határozottan, lassan és nyugodtan újra megkérem, hozza vissza az újságot. Erre abbahagyta a nevetést, kinyújtotta felém, a kezét, és odahozta az újságot. Tényleg hihetetlen volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése