2013. június 23., vasárnap

Helyzet a Területeken

 Mindjárt kezdődik a zaj és a mocsok. Lebontanak két karavánhoz épített bővítést.
Az úgy volt, hogy a pár, aki esküvő után jött ide lakni néhány éve, ma már háromgyerekes családdá alakult, kevés lett a hely. Kérvényezték, hogy bővíthessenek. Először nem akarták nekik engedni, aztán váratták  őket sok hónapot, mire a falu megadta nekik az engedélyt a bővítésre. Elkezdték építeni, ők is, két másik család is, meg a falu maga is két üres karavánhoz, amit úja lakóknak adnának majd ki. Aztán valami idióta, akit pont erre fújt a balszerencse szele (mindig nyugatról fúj, egyébként) lefényképezte, bemártotta őket, és most per indul az ügyben, és mivel a per ideje alatt ugyan nem lenne kötelező lebontaniuk, lebontják, mert folytatniuk sem szabad. Egy családnak volt szerencséje, mert ők teljesen befejezték a bővítést, be is költöztek, ezért náluk a nem folytatás nem releváns, mert hogy kész, úgyhogy a per végéig maradhat. A szóban forgó két család viszont még nem fejezte be, úgyhogy nem volna értelme félbehagyva várni a döntést, ami lehet, hogy csak évek múlva születik meg... Persze rohadt nagy szívás, és szerintem a falu óriási hibát követett el az engedély kiadásával, mert nem adhat engedélyt olyasmire, amire magának is engedélyt kellene kérni. Csak mivel pici falu, a kecskét is jól akarják lakatni, meg a káposztát is meghagyni, aztán ez a vége. Azt akarják, hogy senki ne hagyja el a falut, ugyanakkor három gyerekkel is nagyon csak fogcsikorgatva lehet kibírni karavánban, a negyediket pedig már csak egy mazochista vállalja be ekkora alapterületen, szóval ha nincs más opció, akkor kénytelenek nagyobb lakást keresni, ami a faluban nincs. Persze a falu arra játszott, hogy hamarosan meglesznek az építési engedélyek, és még néhány házat felhúznak, amit esetleg pont ezek a családok vennének meg, vagy másikok, akik így elhagynák a karavillájukat vagy a már bővített karavánjukat, ahová be lehetne költözni. De az építési engedély még nincs meg, a családok meg növekednek. Ezért is adtak végül engedélyt. Mert a közvetlen szomszédaink után még két családba született 1-1 új poronty, és azért három családdal már nem érte volna meg a huzavona.
Alapvetően értem az építési engedélyek meg perek hogyanját meg mikéntjét, ha mélységesen megvetem is az egészet (mindenki utálja Izraelt és a zsidókat, a kedvünkben soha nem tenne senki, ezért b****nk ki mi is magunkkal meg egymással, hogy olyanoknak kedvezzünk látszólag, akik olyan erősen röhögnek ezen a markukba, hogy görcsoldót kell bevenniük, ha abba akarják hagyni, hogy levegőhöz jussanak.), de nem értem, karavánhoz miért ne lehetne hozzátoldani. Úgy értem ez egy karaván, gyakorlatilag ideiglenes építmény, épp csak a szél nem fújja el, lábakon áll, és gipszkarton a fala.
Én azt találtam ki a helyzet megoldására, hogy hobbitházak építésére kell engedélyt kérni. Aztán lehet tovább bővíteni a föld alatt, úgyse tudja lefényképezni senki.

Na, erről ennyit. Se különesebb zajja, se porral nem járt. Csendben és gyorsan fel lehet emelni, és el lehet vinni egy fél karavánt. Nem tart tovább az egész egy óránál. Rombolni gyorsabb, mint építeni. Készülődnek. A tényeges kiemelést (a bővítés hátul volt, onnan emelték át a teherautóra) nem fényképeztem le, mert Reut átjött, és enyhén szólva tapintatlan lett volna fotózni, ahogy viszik a nappaliját.


Egy karaván. A miénk. Két hálószoba + konyha-nappali egyben. Nem egy palota. Hárman pont kitöltjük. Két randalírozó gyerek már több, mint kitölti. Hárommal őrület lehet.
Így néz ki egy karavilla. Újabb, szebb, nagyobb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése