2013. május 12., vasárnap

Még mindig titok. Kb

Hétfőn Nanette (szintén angoltanár) odajött hozzám, és halkan megkérdezte Judit, are you expecting? Vicces, hogy aznap reggel állapítottam meg a tükör előtt, hogy nem is annyira látszik. Meg határoztam el, hogy a bejelentésekkel megvárom ugyan a 14. hét végét, de ha megkérdezik, már nyugodt szívvel válaszolok igent. Aztán végül szerdán elmondtam a David Yellinben is egy csoporttársamnak. Ő most végez, kb. ugyanazt a képzést csinálta, mint én, és négy évig tartott neki. Nemsokára megszületik az ötödik babája. A negyedikkel végigcsinálta azt, amit majd én jövőre be"H. Beszéltünk párszor arról, mekkora szemét hely a suli, és ellátott tanácsokkal, kivel érdemes beszélni. Azon kívül jó látni, hogy valaki túlélte. De hagyjuk a sulit.
Tán három gyömbér kapszulám maradt. Tegnap nem vettem be, és kedden sem, mert begurult az ágy alá, és most nem tudom, vegyek-e még egy dobozzal. Azért nem vagyok rosszul (csak ritkán), mert ez a terhesség más, vagy azért mert már előtte elkezdtem szedni a kapszulákat? Mikor Joellel voltam rosszul, nem tudtam, hogy folyamatosan kell szedni, ne csak akkor amikor épp rosszul vagyok (bár ez ugyanaz), és mikor napi 1-2-t kezdtem szedni, sokkal jobban lettem, de ez kb már a 3-4. hónapban volt, szóval lehet, hogy egyébként is alábbhagyott volna.
El kellene kezdenem a jógát. Mielőtt Joellel teherbe estem, nagyon elképzeltem, milyen szuper egészséges kismama leszek, majd sétálok, jógázok, egészségesen táplálkozom. Aztán olyan rosszul voltam, hogy kekszet ettem, sült krumplit, gumicukrot, és mozdulni sem volt erőm. Aztán nyár lett és nagyon meleg, a hasam meg mindenféle sportoláshoz kényelmetlenné vált.
Most csak szimplán lusta vagyok meg fáradt. Meg mikor hazaérek, borzasztó éhes vagyok, aztán tele hassal nem lehet jógázni, aztán el kell mennem Joelért, vagy Eitan jön órára, aztán hirtelen este lesz, Joelnek vacsora kell, aztán fürdés, aztán altatás, és már csak vonszolom magam. Legőszintébb imáim éjszaka hangzanak el, mikor felsír: Istnem, kérlek, add, hogy ne ébredjen fel, add, hogy visszaaludjon, adj neki szép álmokat reggelig!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése