2013. május 13., hétfő

I've been working like a dog - vagy legalább is úgy érzem

Ezt megírom, elmondom az aravitot, lezuhanyzom, és megyek aludni. Teljesen kifáradtam. Nem voltak délelőtt angolórák, mert egész délután angol érettségi volt (ami nálunk a legtöbb gyereknél szóbeli, mert ugye dislexiások). Szóval reggel teregettem, hajtogattam, söpörtem, felmostam, porszívóztam, lábat szőrtelenítettem (bár most esik az eső, úgyhogy akár hagyhattam is volna), aztán mentem vizsgáztatni, onnan Joelért, aztán felfedeztem, hogy azért nincsen annyi pénzem a számlámon, mint kéne, mert a játszóházas béremnek múlt hónapban a felét levonták, előző hónapban meg az egészet valami olyan címen, ami a Maoz szerint tévedés (mondjuk csak az lehet). Ennek utána járok az ünnep után. Aztán mentünk a (felújított) játszóházba, ahol (állítólag) Joel kihozott egy zsírkrétát a rajzos szobából, leejtette, és az egyensúlyfejlesztő parabolaantenna-tányérral játszó gyerekek szépen darabokra törték, majd odatapasztották a padlóra. Igen, én takarítok. Eltartott egy darabig. Hullafáradtan értem haza. Közben Joel már olyan éhes volt, hogy kénytelen voltam odaadni neki a nálam lévő teljes nápolyikészletet, hogy ne hisztizzen, és be tudjam fejezni a zsírkrétátlanítást. Most Maozzal nézik az oroszlánokat a youtube-on. Szerintem Maoz erre jobban rá van kattanva, mint Joel, de mindegy. Amíg nem nekem kell elaltatni, nézzék.

Mostanában elég gyakran majd' elhányom magam, és meg kell mondjam, nem örülök. A rémem a terheskönyv azon mondata, hogy a hányinger, hányás csökken vagy elmúlik, ritkább esetekben csak most kezdődik. Ettem ma sült krumplit, még mindig nem finom. Arra viszont gondolhattak volna a gyömbérkapszula gyártói, hogy hányingerrel küzdő kismamák számára normális ízűre csinálják. Nem találom viccesnek, hogy attól kapjak hányingert, amit pont ez ellen szedek.
Már vagy kétszer jógáztam, és tök jó. Mármint pont jó, nem érzem közben, hogy kifáradok, de a végére mégis azt veszem észre, hogy kicsit kimelegedtem. Plusz ha enyhe hányingerrel kezdem, az elmúlik közben. Mikor először csináltam, az egyik tisztító, mély légzés során meg kellett állapítanom, hogy a fene tudja honnan a szomszédba ideszalajtott munkás dohányzik az ablakom alatt (ahhoz nem elég közel, hogy elhajthassam), mikor másodszor, akkor viszont egy enyhe szellő fújta be a mező illatát.

Ennyi. Aravit, zuhany, jóéjszakát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése