2013. május 6., hétfő

Aprók

Maoz ismerőse átküldött egy levelet a Nyugdíjfolyósítótól, hogy nem tudnám-e lefordítani. Nem. De még elmagyarázni is alig, hogy mit akarnak. Könnyebben értem meg Shakespeare-t eredetiben, mint a Nyugdíjfolyósító levelét, pedig magyarból van diplomám, nem angolból. Szerintem ez gáz. És nem rám nézve. Megkapja ezt a levelet egy apám kaliberű ember, aki mondjuk egyedül él. Nem igazán tudom, mit kezd vele.
Joel éjjel hányt (bár azt gondoltam, a köhögés miatt), reggel ment a hasa. Most itthon rohangál a szemeteslapáttal. Édes egy gyerek, próbálom megtanítani neki, hogy magára mutogasson, ha megkérdem, ki az okos.
Közben megint megszálltak minket a hangyák. Gyűlületes állatok. Ők, meg az izraeli fürgeszúnyog. Tegnap fedeztem fel ezt a közönséges szúnyogtól kisebb, valamivel zömökebb és világosabb színű, fürgén repkedő állatot. Gyorsan leszáll, nem habozik, csíp, és már tovább is áll. Aztán baromira viszket, csúnyán bepirosodik, és napokig idegesíti az embert. Beüzemeltük az elektromos insect killert, csak úgy sercegnek  a repülő rovarok lámpaoltás után, de néha mg ez is kevés. Kéne olyan elektromos "teniszütő" is. Elhadonásznék vele éjszakánként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése