2013. április 25., csütörtök

Szájas dolgok

(Az előzőhöz csak annyit tennék hozzá, hogy az ekcémám jobban az őrületbe kerget, mint valaha. Szorgosan kenem rá a krémet, de elvileg idő kell, hogy kifejtse a hatását. Remélem, hogy idő, és nem egy másik krém...)
Maoznak ma kihúzták a bölcsességfogát. A szememben egy hős, mert nem fél a fogorvostól. Persze azért most fáj neki, és szerintem már bealudt Joel mellett (aki még nem). Nem volt lyukas vagy ilyesmi, csak fájt. Tegnap mire hazaértem az értekezletről (este 10 után), már lefeküdt, de nem tudott aludni, úgyhogy felkelt. Nem tudja, mit vehetne még be, hiszen négy Optalgint bevett... Mondtam, hogy kettőnél meg kellett volna állni, és egyébként, ha már nem lenne begyógyszerezve, én két felest ajánlanék, de hát így nem. Végül azzal az ötlettel álltam elő, hogy kenje be az ínyét Joel fogzási kenőcsével. Állítólag használt. Legalábbis el tudott aludni. Örülök, hogy neki segített, Joelnek általában meg se kottyan.
Nála most éppen szünet van, nyolc foggal boldogan éli életét, fut, szalad, bejárja a falut, nagyon önálló. A fejét például tudja rázni, ha nem akar valamit, bár az nem mindig egyértelmű, hogy mit nem akar. Viszonylag új szava (amit egy ideig apának véltem) a hoppá. Mindenre, ami leesik, illetve amit eldob vagy el akar dobni. Ebben a szóban az a jó, hogy mikor emeli az ételdarabot, és mondja, hogy hoppá, akkor már biztosan tudom, mire készül, és mondhatom, hogy nem hoppá, és elkérhetem tőle, ami a kezében van. Legújabb szavunk az autó. A békát bebe-nek mondja, és minden állat, amit nem ismer fel vau-vau (vavaaa). A rókára, farkasra, oroszlánra ugyanazt a morgó-ordító hangot használja, de ha kérdezzük, hol a farkas, hol a róka, tudja, melyik melyik. Viszont a kiskutya láttán magas hangon mondja a vavaaát, a nagy kutya láttán pedig morgósan. Ez konkrétan a Vidám mesék című kötet Miau című történeténél világlik ki.A legédesebb mégis az, amikor kukorékolni próbál: magas hangon valami olyasmit mond, hogy kukukúú, és közben szégyellős arcot vág, mert tudja, hogy utána be lesz borítva puszikkal, főleg, ha az apja a közelben van.
Még annyit, hogy a kínaim sikert aratott. Mivel nem tudtam, mi a nyavaját főzzek Tmimának, aki a legújabb kismamánk, kivettem a fagyasztóból a húst (sütőben elkészítendő szték), felcsíkoztam, és elkészítettem ugyanúgy, mint tegnapelőtt a csirkemellet. Átvittem, megették, most akarják a receptet, és az edényeket egy tábla csoki kíséretében kaptam vissza.

2 megjegyzés:

  1. Dovi is minden állatra kutyust mond, amit nem ismer. :D De olyan vicces, mert csukott szájjal csinálja, csak a hangsúlyból lehet következtetni.

    VálaszTörlés
  2. A cumisüvegén egymás nyakában áll egy tehén, egy maci, egy cica és egy birka. Végigmondta az összeset onnan, hogy múú (búú) odáig, hogy vavaa. A birkák túlságosan hasonlítanak a kutyára, meggyőződése, hogy az kutya.

    VálaszTörlés