2013. április 20., szombat

Kínai

A minap elkezdtem írni egy bejegyzést arról, hogy beteg voltam, és hogy Maoznak is rögtön betegnek kellett lennie, de aztán elszállt az egész. Azóta Maoz már nem beteg, és engem is túlzás betegnek nevezni, de még nem vagyok teljesen jól. Ilyen gyomorforgatós vírus. Mindenesetre a Büszkeség és balítéletet végignéztem, a hat részest (természetesen). Jó volt, de jobb lett volna mással nézni, hogy verbálisan többször kifejezésre juttathassuk, hogy Hát ez a Mr Darcy...
Maoz megfázott. Szerintem még ő sincs teljesen jól, de azt mondja, igen, és lehetőleg mindenben segít és kiszolgál. <3 p="">Olvasom Zadie Smith-től A szépségrőlt. Van egy rész, ahol Kiki észrevesz egy képet Kippsék könyvtárának falán, és teljesen odavan. (Illetve nem biztos, de én úgy döntöttem, odavan.) Gondoltam, mihelyt kimegy a szombat, megkeresem a képet a neten. Megint az történt, ami sokszor: Jobban tetszett a kép, míg nem láttam. Hector Hyppolite: Maitresse Erzulie, amúgy.
Egyébként semmi. Tél van, fogalmam sincs, mit adjak Joelre, sorra veszem elő az elcsomagolt téli ruhákat, de többségüket ki is nőtte, szóval ez sem segít sokat.
 A héten rájöttem, hogy tudok kínait főzni, vagy legalábbis olyan ízűt. Megkértem Maozt egy nap, hogy hozzon nekem, és mivel ez pont a két háztartási kekszes napom után volt,örömmel teljesítette a kívánságom. Viszont a csirkének, amit hozott elég mérsékelten volt meg az igazi kínai íze, a rizs pedig kifejezetten vasárnapi borsós rizs ízű rizs volt. Na mindegy, maradt másnapra a rizsből, én meg készítettem hozzá csirkecafrangokat csirkemellből. Ha zöldségekkel csinálom, még jobb lett volna. Amúgy nem vagyok egy kínai kaja sznob, egy jobb kínai gyorsétkezde színvonalát várom el, fogalmam sincs, valójában milyen íze kellene, hogy legyen. Janka meg az anyukája egyszer elvittek Pesten egy szerintük (márpedig Janka Pekingben született) autentikus helyre, de az olyan autentikus volt, hogy száznapos tojást meg ilyeneket ettünk, amiket nem is árulnak gyorsbüfében. Egyébként Jeruzsálemben is van egy ilyennek tűnő hely, de egy kínai bolt mellett kell felmenni az emeletre, és nincs lent kitéve kóser bizonyítvány (ami minden kóser helyen kell, hogy legyen), és nem mentem fel, hogy esetleg kiderüljön, hogy ott sincs, és furán nézzenek rám, mint mikor bementem a suk mellett egy random boltba, hogy gyümölcslevet vegyek, és mindenki úgy nézett rám, mintha a szex shopban lennék. Valami orosz hely volt, biztos sonkát árulnak a pult alatt. Majd kiderítem, kóser-e az étterem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése