2013. április 22., hétfő

Ekcéma

Anna ajánlotta  az AHAVA Dermud kézkrémet az ekcémámra. Csak kesztyűben mosogatok, kesztyűben takarítom a fürdőszobát, természetes kakaó-/mangó-/kókuszvajat használok kézkrémként, ecetet öblítő helyett, szappan nélkül, csak vízzel mosok kezet, zuhanyzáshoz Manna szappant használok (ami a testem minden többi részén bevált), a samponom is vegyszermentes, és már bio popsitörlőt is vettem, hogy arról se kerüljön mindenféle anyag a kezemre, de az ekcémám jobban virul, mint valaha. Az orvos szerint nem lehet ételtől, amiben kételkednék, ha a kezemen kívül máshol is kijönne (amúgy a tarkómon néha van valami, nem biztos, hogy ekcéma, de valami, ami viszket, és véresre lehet vakarni) spontán. De máshol csak akkor jön ki, ha például ráfröccsen a folttisztító, vagy nem mosom le vízzel is a WC ülőkéjét a tisztítószer után (ez már nem fordul elő, beletelt egy időbe, míg rájöttem, hogy ezért viszket hátul a lábam).
Van Elocomom, ami rendkívül hatásos egészen addig, amíg az ember hozzá nem szokik, illetve függővé nem válik. Nekem úgy 10-12 év használat után most mondta a bőrgyógyász, hogy havonta 1-2 alkalommal volna csak szabad használni. Kössz.
Úgyhogy túrtam az internetet természetes csodaszerek után, és arra jutottam, hogy majd a himalájai sós szappan fogja a megváltást hozni, csak a megváltókkal mindig az a baj, hogy borzasztóan megváratják az embert. Értem ezt úgy, hogy itt semmilyen boltban nem tudták, miről beszélek, bár több helyen ajánlották rögtön a Himalaya márkájú szappanokat. Mondtam, köszönöm, az nem ugyanaz. Nem értették, ez miért baj, mindegy. Majd Mo-n veszek.
És miután mindezt elsírtam a fb-on Annának, mondta, hogy a lányának ezt a krémet vették többször, és szépen rendbehozta neki. Kértem Maozt, hogy vegyen nekem (a héten nincs tanítás,és nem megyek Jeruzsálembe, a múlt héten meg még azt hittem, nem sürgős), és felkészítettem, hogy baromi drága lesz. Csak magyar oldalakon találtam árakat,a legleértékeltebben 6200+ Ft, de többnyire 7000 Ft fölött van. Ma végre megvette Maoz, 40 sékelért. 55 lett volna, de akciós volt. Negyven sékel mai árfolyammal számolva 2500 forint. Csak jó, hogy pont itt van a Holt-tenger.
Arra is gondoltam, hogy ha beválik, felülvizsgálom a Holt-tengerrel kapcsolatos ellenérzéseimet, időről időre elkocsikázok, és hozok egy vödör iszapot (mert hogy az van többek közt a krémben).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése