2013. január 10., csütörtök

Telefonáltam

Aki jól ismer, tudja, hogy utálok telefonálni. Ami alatt azt kell érteni, hogy utálok telefonon intézkedni. Azt szeretem, mikor Janka felhív Londonból, vagy én felhívom a Katát, hogy mizu?, vagy ha Maoz hív, hogy iszom-e eleget/ fel vagyunk-e rendesen öltözve (évszaknak megfelelően).
Kedden dolgozatot írattam a past simple-ből, pontosabban szöveget kellet kiegészíteni a megadott igék múlt idejű alakjával. Ez nem mindenkinek ment zökkenőmentesen, és az egyik srác megkért, hogy hívjam fel az anyukáját, magyarázzam el neki, hogy mi az anyag, hiszen ő is angoltanár, és majd ő leül vele, megtanulják. Fel is írta nekem a telefonszámukat (az asztalomról elvett óratervre). De most azonnal telefonáljak. Nem, most azonnal semmiképpen sem telefonálok, de fel fogom őt hívni. Előző este volt értekezlet, ahol rendesen kitárgyaltuk adott diákot, hogy mit miért és egyáltalán. Ez az a srác, aki egyszer kést rántott (művészet órai kellék) viccből. Nem mintha bárkit bántani akart volna, de az osztályban túl gyakori az ugrándozás, egymásnak szaladás stb., szóval óra után azonnal szóltam az igazgatónak (az osztályfőnök aznap nem volt bent), helyileg pedig egy osztálytársa kezelte a helyzetet azzal, hogy kicsavarta a kést a kezéből. Ezt csak úgy háttérinfónak. Szóval felhívtam az előbb az anyját, aki kétkedéssel a hangjában fogadta a hírt, hogy a fia kérésére telefonálok, és egyáltalán, hogy mi a kérés. Hát, elküldtem az anyagot, remélem, sikerrel járunk.

Joel megfázott. Nedves zoknival érkezett haza a bölcsiből (másodszor már), a pelenkájából kifolyt a kaki, ami bent maradt, az pedig már elkezdett rászáradni a fenekére. Értsd: elég régóta várt már cserére. Elegem van a bölcsiből, Maoznak még inkább. Holnap ki kell vernem a palávert.

3 megjegyzés:

 1. Ez a bölcsi nagyon durva. :S
  És én is utálok telefonálni.

  VálaszTörlés
 2. Tudtam, hogy te megértesz... Hosszan írhattam volna a tegnapi napról, ami a bölcsit illeti. Nem vertem ki a palávert, mert Joel belázasodott, és a bölcsinek a közelébe se vittem. Most Maozon alszik (egy órája, előtte rajtam aludt), és eltanulta a videóban látott kislány trükkjeit.
  Igazából nem tudom, nem szeretném-e, hogy Maoz ossza i őket, mert ő biztosan nem lenne civilizált, én meg az vagyok még mérgesen is (többnyire), és nem érdemlik meg.

  VálaszTörlés
 3. Szerintem hagyd Maozra, ezek az izraeliek nem értenek a szóból, ha udvarias vagy.

  VálaszTörlés