2012. december 12., szerda

Tegnap, ma, basszus

Tegnap elmentem Jeruzsálembe. Ez szinonimája a shopingolásnak. Nem mintha olyan sok pénzem lenne, amit elkölthetek, de ami van, azt elköltöm. Nem direkt, csak kell még egy-két pulóver és nadrág Joelnek, ja és zokni, Maoznak szülinapja van, de ha akciós a thermo pulcsi, akkor már miért ne vennék magamnak is. "Előhívattam" egy csomó fényképet, elemet vettem a gépbe, ami állítólag marha sokáig jó, nem sorolok fel mindent (amúgy ez majdnem minden). A lényeg, hogy esett. Egész héten hét ágra sütött a Nap, és egyébként ma is, de tegnap szakadt az eső. Viszont az emberek baromi kedvesek voltak. Elmentem aposztilt kérni Joel születési ak. kivonatára, és még a Külügyminisztériumban is kedvesek voltak. A buszsofőr bemondta nekem a mikrofonba, mikor kell leszállnom, a túraboltban az eladófiú áttúrta nekem az összes pulóvert megfelelő színért és méretért, aztán részletesen elmagyarázta, hányféle kabátjuk van, melyik mennyibe kerül, és mi az előnye-hátránya, noha előre megmondtam, hogy most csak érdeklődöm, nem veszek. Nem is tudom, fura volt. Szakad esőben az emberek morcosak szoktak lenni. Rami Leviben (izraeli auchan) az eladó felhívta rá a figyelmem, hogy csak két doboz tápszerre tudom felhasználni a kuponokat, úgyhogy a harmadikat majd külön fizessem, hogy arra is használhassak kupont. És még a rendőrautó se vinnyogott rám, amikor fények nélkül elhúztam mellette... Itt folyton süt a Nap, nem vagyok hozzászokva, hogy fel kell kapcsolni a lámpákat. Oda se neki.
Azért Maoz tortájával megküzdöttem. Illetve a tejszínhabos krémmel. Egy doboz tejszín, három zacskó zselatin, és végül az egész a kukában kötött ki. Tettem bele helyette csokipudingot, így is finom. Ma meg kimostam Joel új tréningjének a pulóverét. Krém színű, de az ujja piros (cuki a gyerek rajta, azért vettem meg), és persze fog. Ettől bírok hülyét kapni. Össze van varrva valami tök világossal, és fog! Jó, hogy pár zoknin meg egy eltévedt fehér rugin kívül minden fekete vagy majdnem fekete volt a gépben. Maoz szerint ma már fiúk is hordhatnak rózsaszínt, ez egyáltalán nem gáz. Nem, az a gáz, hogy egy ilyenért elkérnek 39 sékelt. Meg az, hogy Joelt rendszeresen nézik lánynak (sötétkékben is), és mivel a szemébe lóg a haja (és három éves koráig nem vágjuk le), elkezdtem összegumizni neki a feje tetején... Egyébként ma szegény leesett/elesett a csúszda létráján/ról a bölcsiben, és jól beütötte a száját, feldagadt meg minden. Ez olyan rossz, hogy elesik, és mások vigasztalják meg.
Basszus, kilenc óra, és még meg akartam gyúrni a pogácsa tésztáját.4 megjegyzés:

 1. Azért nem gondoltam volna, hogy Izraelben is lánynak néznek egy alig egyéves fiút, mert hosszú a haja.

  VálaszTörlés
 2. Az emberek furák (hülyék). Sokkal rövidebb hajjal, tetőtől talpig kékben is lánynak nézték.

  VálaszTörlés
 3. Mondjuk nálunk is volt olyan, hogy mondtam, hogy fiú, erre, hogy "de hát hosszú a szempillája" Igen, mondtam, és az apjának is.
  Amúgy egyáltalán nem néz ki lánynak.

  VálaszTörlés
 4. Az átlagos szempillahossz szerintem a férfiaknál a hosszabb.Joel sem tőlem örökölte...Majd a lányok.

  VálaszTörlés