2012. október 18., csütörtök

Lucerna

Joel fel fogja hívni a gyámügyet. Reggel hányt, ennek ellenére elvittem a bölcsibe (mert a foga még mindig nem bújt ki) mondván, ha nem lesz jól, felhívnak, és akkor még el tudom vinni orvoshoz (aki fél egyig van), ha meg jól van (minthogy hányás után közvetlenül megint vigyorgott), akkor órák után mehetek Jeruzsálembe az interjúra. Elmentem. Röviden: félóra késéssel hívtak be (még szerencse, hogy Chana, akivel megbeszéltem, hogy hazahoz, az előző esti 3-as tervéhez képest az interjú előtt a telefonban már 3.20-ra tervezte az indulást). Kiderült, hogy nem is nekem való az a tanfolyam, amire az interjút tartották (miután kétszer jártunk az Oktatásügyi Minisztériumban, ahonnan ide küldtek, és kétszer jártam itt is), mert ez olyanoknak van, akik már angoltanárok (papírral), csak ezt honosítanák, míg én csak egy tanár vagyok, aki beszél angolul (papír nélkül), tehát nekem angol tanári diplomát kell szereznem. Még szerencse, hogy a tanév csak a jövő héten kezdődik... És biztos kapok olyan diákhitelt, amit ha tanárként dolgozok, nem kell visszafizetnem. Jaj, de szupi! No comment, intézzük.
Chana persze 3.20-kor még sehol, hívom a szomszédot, el tudná-e hozni Joelt is a bölcsiből, persze, köszi, nincs mit. Chana baromi gyorsan vezet, de kizárt, hogy 20 perc alatt hazaérjünk. Megérkezik, kerülőúton akarunk kijutni Jlemből, mert a nem kerülő durván bedugult. A kerülő is, de honnan tudhattuk volna. Majd kiérve Jlemből megállapítjuk, hogy a hírhedten balesetveszélyes útszakasz (Hizme-Adam), szintén. Két óra alatt értünk haza. Szegény Joel. Állítólag egész délután nyöszörgött, és azt hajtogatta 'Ma, 'Ma. Ezek szerint tényleg ez vagyok én. Megszoptattam, megdögönyöztem, ráültettem a mérlegre (fürdés előtt szőnyegen 7,4, fürdés után kemény talajon 7,8, én nem tudom, mindjárt megnézem, engem is vékonyít-e a szőnyeg). Újra megszoptattam, és elaludt. Én is, aztán felébredtem, őt betettem az ágyába, és elővettem a csodaszereket, amiktől majd annyi tejet termelek, mint egy egész gazdaság. Legalábbis hasonlót állított az arab gyógyszertáros a Superpharmban, és nagyon dolgában biztosan beszélt. Került is annyiba. Szóval. Napi 3-4-szer 30 cseppet teával vagy egyéb löttyel meginni. Összetevők: alkohol, víz, lucerna, ánizs, édeskömény, görögszéna, szamárkóró. Hogy a lucerna meg a szamárkóró ilyen fantasztikus jótékony hatással rendelkeznek, álmomban nem gondoltam volna. A kapszula (napi 3x 1-2-t): Görögszéna. Erről eddig sose hallottam, de nyilván ez is szuper, az egyetlen, ami aggaszt, hogy ajánlják anorexiásoknak is az étvágy növelésére. Tán Joelnek kellene adnom. Meglátjuk.

Fantasztikus! Szőnyegen én is 30 dekával kevesebb vagyok!

Egyébként nem veszem ám én ilyen félvállról Joel fogyását, igazából nagyon is meg vagyok ijedve, Maoz szintén, és nem is tudjuk, mit  tegyünk, jövünk a jobbnál jobb ötletekkel, meg öntöm ki a tápszert, amit Joel otthagy, és persze a mérlegre ültetni sem volt eddig napi rutin.

1 megjegyzés:

  1. Hát igen a lucernának tényleg nagyon jó a hatása és nem csak tejelválasztásra jó, hanem számos betegségre.
    Lucerna csodálatos hatása

    VálaszTörlés