2012. június 10., vasárnap

Másik Micpe

A Shabatot Micpe Jerichóban töltöttük egy magyar családnál. Én természetesen nagyon élveztem, hogy magyarul lehet beszélni, és nem is csak egy nagyothalló nagypapával, akivel semmilyen közös témám nincsen. Valószínűleg azonban akkor is jól éreztem volna magam, ha nem beszélnek magyarul, mert nagyon klassz volt az egész, a gyerekek is irtó helyesek, a Maoz meg el volt ájulva, hogy lehetnek ilyen jól neveltek, pedig mikor hallotta, hogy hat gyerek van, azt hitte, azok lekapják a háztetőt is. Egyébként én is megemelném a kalapom, ha volna, a szülők előtt, csak remélem, hogy én is ilyen türelmesen teszek majd rendet a gyerekeim közt, akik éppen vadulni akarnak.
Azt tudtam előre, hogy Maoz odáig lesz a helyért, mert sivatag veszi körül, tehát barna dombok mindenütt, amerre a szem ellát és reggel a zsinagógába vezető útról (én nem mentem, mert melegnek ítéltem az időt) csodálatos kilátás nyílik körbe-körbe, a Holt tengerre, Jeruzsálmre stb. Azt hiszem, a hely felkerült Maoznál a lehetséges lakóhelyek listájára (Even Shmuel mellé...:))
Joel is élvezte, ami a mi élvezetünkből vont le annyiban, hogy mivel semmiről sem akart lemaradni, nem volt hajlandó aludni.Komolyan fontolóra vettem egy oldalkendő megvételét, bár hamarosan megtanul kapaszkodni belém, és akkor már megint picivel könnyebb lesz őt tartani. Tegnap este már vörösek voltak a szemei, többször lecsuklott a feje, de a végsőkig küzdött az álommal, és bámulta a gyerekeket, még evés alatt sem volt hajlandó elaludni este kilenc után, pedig a puha, meleg anyai mell és a belőle kinyerhető édes nedü általában altatólag hat rá. Meg is lett az eredménye a nemalvásnak, az autóban rögtön beájult, aztán aludt reggel majdnem kilencig, és már egy órája alszik megint. A kezemben aludt el, mint egy rongybaba, míg válaszlevelet fogalmaztam a Diákhitelnek, akik szerint még mindig probléma van a nevemmel. Fárasztanak az ilyen levelek.
Azt hiszem, Joel ébred, heves ujjszopás hangja szűrődik ki a szobából, még a fejem felett zúgó légkondi ellenére is hallom.

2 megjegyzés:

  1. Az milyen szuper lenne, ha mindannyian Micpe Jerichoban laknánk! :)

    VálaszTörlés
  2. Az tényleg szuper lenne. Maoz biztosan kitalálná, h nyissunk közösen óvodát...

    VálaszTörlés