2012. június 25., hétfő

Egy kis baba-

Mármint babatéma. A hozzátáplálás útvesztőjében vagyunk. Annyira azért nem rémes, elveszve nem vagyunk (nagyon), csak vannak felmerülő kérdések. Hogy mennyit, például. Amit szeret, abból egészen sokat is képes volna megenni (azért 5-6 kiskanálnyinál többet eddig nem kapott), és csak a répára ismertünk rá a pelenkában, a többieket megemésztette rendesen. Az almát nagyon szereti, az édeskrumplit is, a körtét, az őszibarackot, a banánt, a dinnyét. Az íztelen sütőtököt nem ette meg, ami nem csoda, de édeskrumplival keverve is csak tologatta a szájában a nyelvével, pedig így egész finom volt, szerintem. A kolorábéra olyan arcot vágott, hogy azt hittem, menten elhányja magát. Majd megpróbálkozom a rizspéppel is, házilag, meglátjuk, mit szól hozzá, legfeljebb keverek bele valami gyümölcsöt. Akkor hol a labirintus?
Az úgy volt, hogy meg akartam keresni a neten, hogyan csináljuk a rizspépet. Találtam is rögtön egy csomó táblázatos cikket és blogbejegyzést arról, hogy a szilárd ételt mikortól szabad elkezdeni bevezetni (hat hónapos kortól, itt már nem stimmelünk), és mivel, milyen sorrendben. Kezdjük almával és krumplival. A krumplit is utálja, persze, és egyébként tényleg sz*r is volt az íze, nem erőltetem, majd eszi, ha rágni tud, pépnek nem finom. Aztán hogy például déli gyümölcsöt csak másfél éves kortól. És mit csinál az, aki délen él? Szóval persze Joel így is fogja kapni azt, aminek épp szezonja lesz, csak majd aggódom.
Joggal merülhet fel a kérdés, miért sietek ennyire a szilárd étellel, a baba emésztőrendszerét nem lehet siettetni. Nem, ezt én is tudom, csak jobban örülnék, ha a bölcsiben zöldséget-gyümölcsöt tudna enni, és nem tápszert kellene kapnia, ha esetleg nem tudok elég tejet lefejni. Persze eddig még nem kaptam állást, könnyen lehet, hogy feleslegesen aggódom.

2 megjegyzés:

  1. Nálam is hasonlóvolt a helyzet az első gyereknél. A sok sárgarépa szorulást okozott. A jeget a krumpli paradicsommal törte meg és azután mindent megevett. Másik kedvenc a krumpli brokkolival egybe párolva.

    VálaszTörlés
  2. Majd kipróbáljuk a paradicsomot, az még nem volt. Nyersen vagy főzve? A többi nemgyerebe pépjét meg majd beteszem jövő héten egy "sárga levesbe", és megesszük mi.
    A brokkolitól nem lettek szélgörcsei?

    VálaszTörlés