2012. április 3., kedd

Vettem egy bálnát, minden rendben

A bejegyzéshez ma már nincs erőm, holnap megírom, bli neder.
Előzetesnek ennyit:
Holnap van. Tehát:
Miután hétfő este Maoz kiborult, hogy milyen bonyolult előre lezsírozott stoppal menni Jeruzsálembe (az autósülést kellett volna elvinni az illetőhöz, hogy előre betegyék az autóba), úgy döntött, ez nekem túl sok, meg busszal is, hogyan, és egyáltalán, majd ő Joellel lesz péntek délelőtt, én meg intézzem el a városban, amit kell. Úgyhogy hagytam annyiban (a beszélgetést), és reggel felpakoltam Joelt meg a hátizsákot, és elindultunk. Biniamin szomszéd épp jött szembe az autójával, kérdezte, szeretném-e, hogy felvigyen, mondtam, szeretném. A busz késett, mint rendesen, de gyalog csak így értem volna el. Nem mondom, hogy könnyű a gyereküléssel fel-leszállni, de nem rémes, és mikor fent van, már ezerszer jobb, mintha kézben tartanám Joelt vagy hordozókendőben.
Megérkeztünk, elkezdtem az ámokfutást. Bementem a GOLF-ba Maoznak rövidnadrágot meg inget venni. Tudtam, hogy magának nem fog, mert nála a ruhavásárlás véget ért az esküvőnkkel, most már rólunk kel gondoskodnia, ezért minden ruháját addig hordja, míg cafatokban lóg +1 év. Illetve hordaná, ha szét nem vágnám portörlőnek (ha nem vágom szét, rejtélyes módon visszavándorol a szekrénybe). Ingből a második féláron, hülyének is megéri, kiválasztottam kettőt (a méretet előzőleg másik ing alapján itthon megállapítottam) meg egy rövidnadrágot, régen 10 órát takarítottam volna ezért. Azért "fashion card"-ot okvetlen csináltunk, persze, jövök majd máskor is, ősszel is vannak ünnepek b"H! Ezután megtorpantunk a menetben, mert Joel enni kívánt, kezdek ebbe is belejönni, pöpec spanyolfalat tudok csinálni a babakocsiból, csak vigyázni kell megfigyelőkamerákra, ez már haladó szint.
Abban a boltban folytattuk, amiről régen azt mondtam, ha pénzem lesz, ide fogok járni elkölteni. És lőn. Második itt is féláron egy csomó mindenből, úgyhogy vettem három szoknyát (az egyik alsó-) és egy megkötős felsőt, 7 és fél óra takarítás. Persze gumis derekú nem nagyon volt, úgyhogy majd mindig lesz szoknyám szülés utánra és terhesség elejére... Kisebb kihívásnak mondanám a ruhapróbát, lévén a fülkéket általában nem bővítik babakocsi parkolóval, de azért boldogultunk. Joelnek ezen a ponton lett nagyon elege, nem az a vásárlós típus, benyomta az ujját a szájába és elaludt. Aztán meg kellett igazgatnom őt kicsit a bolt előtt, és egy nő szólt, hogy ne nagyon hajolgassak, mert a bugyimig csúszik fel a szoknyám hátul. Upsz. (Egyébként túlzás, ellenőriztem, egy szolidabb mini magasságáig csak...)
Elmentünk a fox-ba (kids & baby), a színes szíves bocsos rugit nem tudják kicserélni nagyobbra, mert elfogyott. Oda se neki. Volt 200 levásárolható sékelem, amiért tagságit csináltattunk a múltkor. Kezeslábas rugi, ugyanolyan színes szíves bocsos póló és egy kockás ing, ami kell az kell, kiderült, hogy csak 100 sékelem van, nem 200, úgyhogy legyek szíves még 90 sékelt kicsengetni. Jórendben, szerintem átvágtak, de bizonygatták, hogy nem... Közben beugrottam a Party nevű helyre, olcsón lehet mindenféle gyerek- és babaruhát venni, de főleg kislányoknak vannak szépek, itt vettem egy kis ruhát Israela (Maoz nagynénje) kislányának, akiket már tényleg meg kell látogatnunk jövő héten. Innen elmentünk Maozhoz, aki rögtön körberohangálta mind a hét emeletet, hogy mindenkinek megmutassa a fiát, aki meg jó partnernek bizonyult ebben, csak úgy szórta a mosolyokat. Megebédeltem, Joel is, Maoz felpróbálta a ruhákat, jajj, nekem milyen jó ízlésem van! (Ahhoz nem kell jó ízlés, hogy az ember szépet vegyen a GOLF-ban, a jó ízlésre akkor van égető szükség, mikor a piacon vagy a kínaiban próbál hordható ruhát találni az ember.)
Már világossá vált, hogy a hármas buszt nem fogjuk elérni, ezért nem különösebben siettem, elmentem a 30 sékeles boltba a piac mellé, rögvest találtam is két pamut (mackó) szoknyát (van már egy olyanom feketében, nagyon klassz itthonra meg alávevősnek is), meg egy másikat, meg egy ünneplős negyediket meg egy függönyanyagú felsőt, négy óra takarítás. Átcsattogtam a piac másik oldalára, Agrippas 77 (aki ismeri...), az eladónő rávetette magát Joelre, hogy milyen édes, milyen aranyos, jaj de "mami", hogy szopja az ujját stb, úgyhogy rögtön nem volt gond, hova tegyem, amíg felpróbálom a 2-es méretű (aki tudja...) szoknyát (gumis derékkal, gyakorlatilag terhes szoknya, de veszi boldog-boldogtalan). Joel nem egy válogatós gyerek, mindegy neki, ki dajkálja, de azért a szemét nem vette le rólam. Újabb három óra. Beugrottunk Pészachra kóser macskakaját venni. Rossz pont: babakocsival nem lehet beférni; jó pont: kimérik a macskakaját zacsiba, nem kell megvenni mind az öt kilót.
Az olcsó drogériában folytattuk, kellett nekem fürdőlabda, valamint sminkecset (vagy hogy is hívják), meg még ez-az. Aztán megint megnéztem az ékszerüzlet kirakatát, és itt tettem fel az i-re a pontot


a bálnával.

Hazafelé kisebb dugóba kerültünk egy baleset miatt (nagyjából a szokásos helyen), de Joel átaludta, aztán hazaértünk és kipurcantunk. Maoz is későn jött, úgyhogy lemondtam a fürdetésről, csak nedves pelenkával törölgettem át Joelt, aki, most már biztos, csiklandós a nyakán. Először tegnapelőtt kacagott egy hatalmasat, mikor Maoz bedugta az(t a nagy Guetta) orrát a nyakába, és aztán tegnap újra, mikor én dugtam be a pelenkát, hogy kitakarítsak. Természetesen sem tegnapelőtt, sem tegnap nem történt semmi ismételt próbálkozásra. kacagásból aztán mérges kapálózásba és morgásba váltott szinte minden átmenet nélkül, úgyhogy leoltottam a lámpát, és elaltattam. Még alszik. Új, hogy az alsó ajkát beszívja és azon cuppog, illetve csukott szájjal próbál beszélni. Őszintén szólva kicsit ijesztő, mert közben nyáladzik, habosat méghozzá. Nem tudom, mi ez.

2 megjegyzés:

  1. Fogzááás!!!

    Mi egyébként csak peszahi kajára költöttünk ennyit... És ha akarnék se tudnék szoknyát venni, mert mind csúnya és rövid. Haj, üdvözlöm az Agrippas 77-et... (részemről pro-, Pisti részéről conrta)

    VálaszTörlés
  2. Ez komoly? Fogzás??? A helyzet az, hogy gondoltam rá, de aztán: á, hol van még az!
    Mi contra? Az Agrippas 77?

    VálaszTörlés