2012. február 14., kedd

Joel alteregói

Részben azért, mert nyolc napig neve sem volt, így hasonlóság alapján hívtuk így vagy úgy, részben azért, mert mielőtt kibújt (kiszedték), érzésre neveztük így vagy úgy, részben pedig mert tutira minden szülő ezt csinálja, Joelnek annyi a beceneve, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni (vagy a Jordánt legalábbis biztosan, az még az Ipolynál is szánalmasabb határfolyónak), és akkor még ott vannak a hasonlóságok, amikről nem kap külön nevet, csak nyugtázzuk.

Hát ugye, először is kis Zsákos Frodónak hívtam, aminek az lett az eredménye, hogy szőrös a füle. Igazi kis hobbit, bár lehet, hogy a hobbitoknak a lábfeje szőrös, és a füle csúcsos, de mindegy.
Zsákbamacskának is hívtuk, ez mostanra Kiscicámmá alakult, nem valami férfias megnevezés, majd a bar micvája után kikérheti magának, addig marad.
Születése után (néhány órával, mikor többet is láthattam belőle, mint az arca felső egyharmadát) rögtön megállapítottam, hogy tiszta Amos (Maoz apja). Joel és Amos könyve egymás mellett vannak a Bibliában, egyébként.
Tessék:

Aztán hívtuk kis Mauginak, illetve csak én, mert időnként viccesen félrehúzza az orrát, mint Maugli, aztán Kata átvette, kapott is ajándékötleteket, hogy hozzon piros fecskét neki, meg ilyenek. Viszont véletlenül tényleg került mauglis ruha:


Aztán kiderült róla, hogy ő egymaga a Múmin összes szerepője.
Ha szelíd arcot vág:Ha mérgeset:És ha csak úgy van a pampuska pofijával:

Maoz szerint - első felvonásban - rám hasonlít, főleg az orra. Nem sokan, de mások is vettek észre köztünk fennálló hasonlóságot. Joel mindenkit megtéveszt a sötét hajával meg az egészséges színével, ezért azt hiszik, Maozra ütött. Nem tudják, hogy én is így kezdtem.
Kicsi Judit, kicsi Joel:


Aztán második körben arra jutott, és ezt egyébként még tartja, hogy az orra az apámé. De apu sem volt gyerekkorában olyan krumpliorrú, mint most.


Nekem az jut eszembe erről a témáról, amikor Bolognában Heli megkérdezte, nincs-e képem a Maozról, amin jól látszik az orra, mert állítólag akinek mindkét szülője észak-afrikai származású (esetünkben Tripoli), annak szélesebb, laposabb orra van (értsd: mint a feketéknek). Namost Maozé nem ilyen, Joelé egyelőre igen, nyilván Észak-Afrikától tök függetlenül.
Pár hét után Maoz felfedezte Joelben önmagát. Összeszoktak, azt hiszem. Már nem szeretné annyira, hogy szőke és kék szemű legyen, vagyis rám üssön (meg a húgomra). Anyósom úgyis kicsi Maoznak hívta a kórházban.
Kicsi Maoz (féléves, ahogy Joel eszik, ő is ilyen kis vasgyúró lesz), kicsi Joel:


Egyébként ez az egész hasonlítgatás azért is jó, mert a legtöbb baba hasonlít egymásra... Nem az összes az összesre, de azért a barna hajjal született babákat nem lehetetlen összetéveszteni.
Végül pedig Carloska után szabadon: Joelito. Nem hasonlít, de vagány.


És még legvégül: Pontosan ezt a pofát nem sikerült még lencsevégre kapni, de csinálja, és tökpontosan ugyanígy fest, mint én ezen a képen anyuval:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése