2012. január 29., vasárnap

Nem minden bőrtípusra

Van az érzékeny bőr, van a babák bőre, meg van az én bőröm. Joelnek semmi baja, de nekem ellepte az ujjaim az ekcéma a Dr Fischer babafürdetőtől. A Dr Fischer termékek nagy népszerűségnek örvendenek itt, jó minőség meg minden, a kórházban is ezt használják (szerencse, hogy vittem saját szappant, valószínűleg a bőrgyógyászaton kötök ki, ha nem). Mi ajándékba kaptuk (van testápolónk is), de nem fog elfogyni. Most átnyergeltünk a Johnson and Johnson'sra, eddig működik.
A málnalevél teát meg ezennel befejeztem, mert minden olyan napot követő éjszakán, amikor iszom belőle, gyomorgörccsel szoptatok, ma éjjel meg a szoptatás közepén vissza kellett Joelt raknom a kiságyba, hogy kimenjek wc-re... Joel, aki maga is küzd ilyen problémákkal, megértő volt, és türelmesen kivárta, míg visszaértem.
Apropó, arra kíváncsi volnék, nagyjából milyen gyakorisággal kakálja le az anyját egy átlagos kisbaba.
Már nagyon várom, hogy az orvos felépültnek nyilvánítson (még három hét legalább), addig kényszerkímélés van. Persze, saját jól felfogott érdekem, se szétnyílt sebet nem akarok, se szimplán kiborulni a fáradtságtól. De kezd sok lenni ez az itthon ülés. Nekem igényem, hogy időnként intézni kelljen ezt-azt. Na nem a különböző irodákba és minisztériumokba rohangálás hiányzik, de hogy elmenjek megvenni, ami kell, és amit nemigen lehet pasikra bízni, mondjuk a hobbiboltból, az ige. Meg nem csak nem lehet, hanem nem is akarom rábízni, mert akkor Maoz még később jönne haza, mi meg tűkön ülve várjuk így is minden este. Mára beterveztünk egy bevásárlást, az első túra Joellel. Maozt irtó nehéz rávenni egy ilyen közös bevásárlásra, de néha muszáj ott lennem a boltban, különben tej, kenyér, herz szalámi, és itt megrekedek. Ahhoz, hogy főzni lehessen itthon, nekem a választékot kell látnom, és abból választani.
Ma varrtam egy "cicitakarót" nyilvános helyen szoptatáshoz. Egy színes textilpelenkára varrtam pántot gombokkal, hogy a nyakamba tudjam akasztani. Majd kipróbálom, hogy válik be. Igazából a reptérre menésre készülve varrtam, de Maoz nem is akarja, hogy menjek, mert ő délelőtt még dolgozni akar, és onnan menni, nekem meg akkor busszal kellene mennem Jeruzsálembe Joellal, és nem is mondanak valami szép időt szerdára. Nyilván összeomlana a Yad Sara, ha Maoz kivenné az egész napot, és itthonról mennénk együtt. Nem is tudnak beszélgetni a húgommal, én is menni akarok! Bár még bármi lehet, mert beszélnem kell a Nagykövetséggel az OTP-s papírok miatt is, meg hogy Joelt vegyék leltárba, hogy magyar. Jó volna, ha ezt is el lehetne intézni aznap. De a Nagykövetséget csak délelőtt és csak hétfőtől csütörtökig lehet hívni. Tán meg kellene azt is kérdeznem, nincs-e szabad állás, vagy nem lesz-e július környékén.

3 megjegyzés:

  1. Azt hittem, a málnalevél szülés előtt kell...

    VálaszTörlés
  2. Ajánlják utána is. Én nem ajánlom. :)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, nem is, most fogyott el a második csomag. Még egyet veszek, aztán kész, annyira nem finom.

    VálaszTörlés