2012. január 26., csütörtök

Az izraeli személyi mégsem oldja meg az összes problémámat?!??

Basszus, akartam küldeni a húgom számlájára pénzt, a Maoznak van valami ismerőse, aki elvileg befizette volna Mo-n, de csak körít, és telnek a napok, a húgom meg jövő szerdán már itt lesz, és mivel most rúgták ki, miután befizette a tandíját és új hűtőt is kellett vennie, mert a régi tönkrement, a pénz nélkül semmit sem fog tudni hozni, amit kértem. Oda se neki. Persze én nem férek hozzá a számlámhoz itt, se az izraelihez, mert nem változtattam meg a jelszavam időben (mert szültem, meg előtte nem volt mit tennem egy üres számlával), az otthonihoz meg mert megváltozott a telefonszámom, és kb. a CIA-t kenterbe vágó alapossággal kezelik az adatokat, úgyhogy ahhoz, hogy a telefonszámot megváltoztassák, meg kell változtatnom a címem, mert náluk nem az izraeli szerepel, és ahhoz, hogy ezt megváltoztassam, a kitöltött dokumentumokat a konzulátuson kell hitelesíttetnem. Namost ahhoz, hogy a számlámról pénzt utaljak bárhova, vagy a már meglévő állandó átutalás összegét módosítsam (ami igen sürgős lenne, Diákhitel.....) mindig be kell írnom egy kódot, amit sms-ben küldenek. Szóval ******.
Amúgy az OTP egyébként is zseniális, megírtam nekik a címem, ugye, és ők küldtek is választ. Ezúttal ámulva csodálom az izraeli postások találékonyságát, ugyanis:

az én címem (a számok nélkül):--- változatok egy témára by OTP:
Kokhav haShakhar ---------------Kockau HaSbachar
D.N. Mizrach Biniamin ----------- D.N. Mizrach Biriamin

Namost én szépen írok, és ha nyomtatványt kell kitöltenem (pláne ha nem ismert vagy magyar szavakat írok le), különösen ügyelek. De hát ahhoz, hogy az ember az OTP-nél címezzen leveleket, ezek szerint csak írni kell tudni, olvasni nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése