2011. december 16., péntek

Jól kezdődik a nap

A jó férj onnan ismerszik meg, hogy (sok jó szándéka ellenére bukás és mellényúlás után) a felesége reggel ezt látja a hűtőben:

A csirke alsócomb + szárnyak helyett, persze, amiből a pörkölt lett volna, még kép átímélezése után is felsőcombot vett, azt, amit kifejezetten nem akartam, és ezt a nemakarást explicitté is tettem. De most ezen nem akadok fenn.
Mindjárt felöltözöm, és nekilátok dolgaim elvégezni, hogy kivételesen időben elkészüljünk mindennel, és ne adjuk elő az idegbeteg párt gyertyagyújtás előtt, mint rendesen. A dolgokon nem segít, hogy Maoz elkezdte az egyetemet, és péntek reggel órái vannak, későn ér haza és fáradtan. Múlt héten odáig fajult a dolog, hogy én a szülinapi dekorációmmal együtt kirántottam a neoncsövet a lámpából, ami elegánsan millió darabra tört, majd ezt követően fél percen belül Maoz leverte törölközés közben a fürdőszoba polcot, amin már ott égett az éjszakai világításra szolgáló gyertya, illetve olaj, ami természetesen mindent beterített. Este Avinoaméknál vacsoráztunk, s hogy hogynem arra terelődött a szó, hogy milyen nagyon kell vigyázni péntek délután Shabatig, akkor mennyire könnyen történnek rossz dolgok, balesetek stb. (melyet adott könyv különböző szellemek jelenlétével, felesége simán az emberek kapkodásával magyarázott). Mondtam, hogy nem tudom cáfolni, annál inkább alátámasztani a hallottakat. Szóval nagy has ide vagy oda, időben el kell készülni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése