2011. december 21., szerda

Hanuka 1. nap

Ma búcsút vettem a dokitól és a védőnőtől. Merthogy az eddigi biztosításom (a magán-) egy héten belül lejár, és tegnap bejelentkeztem a Leumithoz, amilyen rendelő itt van a faluban, ezért többé nem megyek a Klalitba. Mondtam, hogy egyébként is remélem, hogy az elkövetkezendő két hétben szülök, és amúgy se kellene visszamennem. Sajnálom a dolgot annyiból, hogy ez egy nagyon szimpatikus orvos volt. A védőnő pedig megölelt, mikor mondtam, hogy végre kaptam aliját.
Amúgy rohamos hízásnak indultam, jó lenne, ha kijönne ez a gyerek, és tudnék mozogni. Napok óta gyúrok rá, hogy majd levágom a körmömet például (a lábamról). Marha messze van. Megőrülnék, ha gyerek nélkül lenne ekkora hasam. A doki azt mondta, ha határidőre jön a baba, olyan 3700 gramm körül lesz. Szerintem óvatosan saccolt.
Orvos után felmentem a Maozhoz, aki időpontot foglalt nekem a Misrad haKlitába január 1-re (...), ahová már úgy kell mennem, hogy nyitottam bankszámát, amiről valamit el akart magyarázni. Mondtam, hogy megyek a Malchába (pláza) pizsamát venni a H&M-be (múltkori gyerekvigyázáson női magazint olvasgattam, megláttam benne, és megfogant bennem az elhatározás, hogy megveszem) , és szappant, és hogy ott biztosan van bank, elintézem. Persze nincs bank, a városban pedig minden bank bezár (vagy legalábbis szünetet tart) délután fél 1/fél 2-től (fél 5-ig), úgyhogy majd máskor kell elintéznem. Maoz hangjában némi ingerültség csengett, hogy nem sikerült ma, de megpróbálom hétfőn vezetés előtt letudni.
Amit viszont sikerült vennem, noha nem terveztem: a tejhabosító. A Home Centerben is volt, de ott 70 sékelért valami egészen komoly masina. Aztán egy ilyen dizájnos háztartási cuccokat árusító boltban találtam másik két fajtát. Az egyik szintén 70 sékelbe került, viszont volt 50-ért is háromféle cserélhető "habverővel", és azt megvettem. Otthon ikeás volt, és akartam is venni itt is egyet, de már nem lehet kapni.

A pizsamám:


És Mr. Chef: (az enyém a sötétkék mellényes világoskék nyakkendővel. Voltam olyan jó, és rajzoltam neki szemeket.)


Jaj, és most főzöm a tojást meg a krumplit az esti rakott krumplihoz, amivel Mitzpe Kramim egybegyűltjeit fogom megörvendeztetni a közös Hanuka vacsorapartyn. Szombati vacsorára úgy fest, hogy felmegyünk Kochav haShacharba, ugyanis meghívott magukhoz a pasi, akivel reggel Jeruzsálembe mentem. Merthogy magyar, és bár nem beszél magyarul, apukája is itt lesz, aki igen. És egyébként a húga annak a Rafinak a testvéréhez ment férjhez, akiknél Natafban laktam. A világ kicsi. (Az egész világ egy kis stetl.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése