2011. november 29., kedd

Nagybevásárlás

Bevásároltam. És ezzel a pelenkázólapot (és a pelenkákat) kivéve minden megvan. Egyelőre a boltban, kifizetve. Ezek erre ki vannak képezve. A lány, aki segített, olyan gyorsan dobálta rám a dolgokat, alig győztem húzkodni ki őket a listámról. Végül persze szerintem többet vettem, mint amit előzőleg összeírtam, illetve pulóvert nem, hanem helyette meleg (tényleg meleg) rugdalózót, végül plusz még egy takarót meg lepedőt, ilyen gyerekháta alakú műanyag izét a kiskádba (kérdés, hogy kell-e, maximum, ha nagyon szeretné a vizet...), és amit szerintem teljesen felesleges volt: testápolót. Mindegy, ha tényleg teljesen felesleges, akkor odaajándékozom a húgomnak, úgyis Johnson's babyolajjal keni magát (amit nem vettem, mert ha már olaj, akkor legyen valami növényi, ami meg nem volt a superpharmban, de majd, ha kell, veszünk, itt azt mondták az anyukák, egyikük sem kente vele a gyerekét). Jó vicc lenne, ha mégis lány lenne, Maoz cserélgethetné ki a traktoros rugdalozókat... Jó, nem sok olyan van, amit mindenképp ki kell cserélni. De nem nagyon csinálnak unisex dolgokat. Van néhány zöld, meg nem minden kék feltétlenül csak fiúnak jó, de egy traktorral nincs mit tenni meg egy repülővel. A lányoknak meg minden rózsaszín, gyakorlatilag. Fú, két meleg, macis rugit is megvetetett velem a csaj, merthogy ezt rengeteget használják, ami attól macis, hogy füle van a kapucninak, de az egyik kék, a másik sárga, szóval nem igazi maci, de azért nagyon édesek. Az ilyet például szemrebbenés nélkül ráadom majd a lányomra, ha lesz (feltéve, hogy nem nyáron születik, mert akkor elég nagy kegyetlenség volna).
A védőnő elbeszélgetett velem a szülésről. Remek lesz, ez világos. Hogy a fájdalom alatt arra kell gondolni, hogy ezek nyitják meg az utat a baba előtt, fáj, de kell, szükségem van rá, hogy szülni tudjak. Eddig a hasamban tekergőző kis porontyról a 8. utas a halál jutott eszembe mindig, illetve nem róla, csak a tekergőzésről a hasban, most folyamatosan ez járt a fejemben: a fájdalom jó, a fájdalom a barátod.
Na mindegy, a 38. héten találkozunk, ha addig nem szülnék. Én persze drukkolok, hogy de, egész konkrétan kitaláltam, hogy mikor.
Maoz vett nekem vasárnap szoptatós párnát. Szép kék. De ami ennél is nagyobb érdeme, hogy ha gyűrűt hajtogatok belőle, akkor hason is lehet rajta aludni. Valami fantasztikus. Első éjjel a Maoz folyamatosan azt kérdezgette, hogy Ez neked így tényleg kényelmes? Volt, hogy fel is ébresztett. Tegnap már csak szórakozott a látványon. Azt mondja, olyan vagyok, mint egy tyúk a fészkén. Szerintem olyan, mint egy hatalmas úszógumin hasalni a vízben. Ha a szoptatásnál semmi hasznát se venném, már akkor is megérte megvenni. És egyébként ebben a boltban sokkal olcsóbb volt, mint amennyiért a neten láttam az árösszehasonlítós oldalon.
Az internet mókás hely, tegnap nagyon unatkoztam, rákerestem, milyen tök fölösleges dolgokat árulnak a babáknak. Találtam egy fórumot, nos, világossá vált, hogy majd a saját bőrömön fogom megtapasztalni, mi a fölösleges, mi nem, mert amitől az egyik anyuka el van ájulva, hogy rongyosra használták, a másik a listája élére írja, hogy talán, ha egyszer hozzányúltak. Találtam egy cikket is, az író leszólja a könyvemet (amiről nekem egyelőre csak mások gyerekén és a macskán szerzett tapasztalataim vannak, ha azok pozitívak is, de a szomszéd például esküszik rá, pedig ő három saját gyerekén mérhette le a módszer hatékonyságát) és ha jól emlékszem, a szoptatós párnát is, amit nekem ajánlottak, és amit már most a hasznos listára tennék, pedig a szoptatás még odébb van. Keren egyébként, akinél régen takarítottam, mindig a gyereket rakta bele a párna közepébe, ha az ágyon hagyta, és ő kiszaladt, így az nem tudott legurulni.
Azért van, amiben mindenki egyetért, tudniillik, hogy a popsitörlő-melegítő egy nagy baromság. Jó, nem is szándékoztam ilyenekre költeni a Maoz pénzét.

2 megjegyzés:

  1. Hú, nekem is kell szoptatós párna! A húgomtól kaptam valami hasonlót, de szerintem őt átverték. Nem is olyan hosszú, csak kb magam mellé tudom fektetni, túl sok benne a töltelék, formázni se lehet és úgy néz ki, mint egy banán.

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom, lehet, hogy szoptatáshoz a banán is jó, végülis a gyereket rá lehet tenni.
    Megint azt álmodtam, hogy szoptatok. Úgy látszik, ez a szoptatós párnán alvás mellékhatása... :)

    VálaszTörlés