2011. október 31., hétfő

Hullámzó Balaton

Ezt érzem időnként a hasamban. A zsákbamacska ugyanezt az érzést hivatott leírni.
Megnéztem a 31. hétre szóló okosságokat az interneten, és mit mondjak, nem nyugtattak meg. Úgy is mondhatnám, hogy rám hozták a frászt. Tudniillik, hogy már most érdemes bepakolnom a táskám. Most? Hogy tenném be már most a papucsom meg a törölközőket? Szoptatós melltartóm nincs is még, sőt, azt sem tudom, hol kell venni. Mély lélegzet (amennyire a gyerek hagyja, Rizikóban verhetetlen, minden területet elhódít magának), megírom a listát, lassan beszerzem, ami kell, míg a mentő ideér, akár be is pakolhatom a táskát, ha még addigra sem tettem volna meg, mire tényleg kell.
Másik téma - erős idegzetűeknek: gátmasszázs. Hiszek benne, jobban mondva, bízom. Na de hogy pontosan hogyan kell ezt csinálni... Nem vagyok benne biztos, hogy értem. Azért próbálkozom. De ez is csak a frászt hozza rám. Eddig csak távolról gondoltam bele, hogy a kis x-szer y-szor z méretű csomag hol fog kijönni, és nem aggódtam, hiszen mindent a maga idejében, az tágul, a gyerek összehúzza magát, kijön. Állítólag a gátmasszázs arra is jó, hogy ne csak testileg, de lelkileg is felkészüljek a szülésre. Bingó. Ha a cél a pánik, jó úton haladok. Eszembe jutnak azok a játékok, ahol különböző alakú és nagyságú lukakon kell kis különböző méretű és alakú cuccokat átdugni. Csoda, hogy a gyerekek először nem értik a játékot, és az kiselefánt alakú műanyagot a kiscsibés nyílásba akarják beleerőszakolni, amikor életük első élménye tökéletesen ellentmond a játék logikájának?

3 megjegyzés:

  1. Szerencsére itt csak egy gyerekformájú cucc van, amit egy jó eséllyel ugyanolyan formájú lukon kell átpasszírozni. :) Engem sokszor megnyugtat az a gondolat, hogy rengeteg nő szült már a világon, és túlnyomó többségük túlélte. :)

    VálaszTörlés
  2. Látszik, h nem gátmasszírozol! Ez a luk nem gyerek formájú, a hasamnak kilenc hónapja van rá, hogy felvegye a gyerek formáját, és még az is fáj néha! Egyébként nem pánikolok, csak kezdem átérezni, miért pánikol, aki pánikol. Ha valamilyen csoda folytán (és én hiszek a csodákban!) minden hivatalos dolog elintéződik a szülés előtt, és tényleg csak a szülésre kell gondolnom, mert minden más adott és rendezett lesz, na akkor majd jó eséllyel törnek rám a félelemhullámok.

    VálaszTörlés
  3. Ja, azt még van időm (mivel Te egy hónappal jársz előttem, még nagyjából annyi) elkezdeni...

    VálaszTörlés