2011. szeptember 13., kedd

Sör vs. konyak

Bizonyára valaki másnak írják a babás oldalakat. Például az olyan okosságokat, hogy "Ezt edd: Ehetsz különböző sörös tésztákat, nem kell aggódj az alkohol miatt, mert az a főzés közben elpárolog." Ez mint praktikus tanács? Én konyakos meggyet eszem. A konyak feláztatta a csokit, ezért nem folyik, de legalább nem is állt össze ilyen fehér, cukros, félkemény masszává. Sörös tészta, bloáááá.
Ehhez lenne ma kedvem: virágültetés (nincs itt az ideje, és nincs előkészítve a terep sem), nappaliban könyvpakolás (továbbra sincs könyvespolc, amire), ázni a medencében (...). Ehelyett ez lesz: könyvpakolás a tegnap beszerzett, hálóban elhelyezett könyvespolcra (regények és hasonlók mennek majd oda), KRESZ tanulása angolul és valamilyen sütemény elkészítése, amennyiben találok olyat, amihez minden van itthon.
Meleg van, és folyton fáradt vagyok. Álmos és nyomott, nem tudom, hogyan írhatnám ezt le jobban. Kellene tornáznom, mert a hátam is fáj meg a nyakam. Egy csomó mindent kellene venni is, egyre csak bővül, bővül a lista. Kell egy (ház lent az óceán partján) egy szuperjó, többé-kevésbé zárt cipő, 4-5 centis tele sarok, jól képzett talprész, elegendő hely a lábfejemnek (kb. 300 NIS), szándékomban áll venni egy ilyen kis vászon izét, amibe bele tudom tenni a talpbetétem, de elég vékony (max. 40 NIS), kell egy hátizsák, mert tavaly nyárig bezárólag bírta a bordó Björn, aztán elkértem a Kata bordó Björnét (amit tőlem kapott évekkel ezelőtt egy szülinapra vagy ilyesmire, mert neki olyan kellett, mint az enyém, csak aztán nem hordta), ami sokkal kevésbé volt kitartó, már két helyen javíttattam a cipzárját, és otthon aztán megint elromlott, ezért bukta a visszautat. Most a fekete oldaltáskát hordom, ami szép, de húzza a vállam, és nem is túl tágas. Nehéz táskát választani, a Maoz rózsaszínt venne nekem (mániája a rózsaszín, szerintem a lelke mélyén lányos apa), én meg nem tudom, az biztos, hogy valami nem túl sötét, nem túl világos, nem túl kevés, nem túl sok zsebes táskát szeretnék, annyiban egyetértünk, hogy legyen jó minőségű. És kell (legalább) egy hétköznapi terhes szoknya (120 NIS a piacon, ha jól láttam), mert ahhoz a kettőhöz, amiket otthon túrtam, kb. egy-egy póló illik, ezen kívül pedig a hosszú fehér van, ami olyan átlátszó, hogy csak megfelelően hosszú felsővel hordható, vagy az ugyanolyan kék, ami már undorítóan kifakult. Az összes többi (kb. kettő) szoknyám sötét és meleg, még minimum másfél hónapig hordhatatlan. Persze könnyen lehet, hogy sokat akarok, de ez van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése