2011. szeptember 8., csütörtök

Nem vagyok jól

A kis matrica szerint még 126 napot kell valahogy épp ésszel túlélni, ez több, mint négy hónap, és eddig nem volt problémám ezzel a számmal, de most mégis megrémiszt. Még jó, hogy nem akartunk semmilyen extra vizsgálatot elvégeztetni, genetikai izéket meg plusz uh-kat, mert most mégis el kell, beutalóm van az összesre. Félreértés ne essék, a beutaló nem jelenti azt, hogy ingyenes is az, amiért azok, akik hobbiból csináltatják, fizetnek. Ugyanakkor az uh-ra már hetekkel ezelőtt időpontot kellett volna kérni, csak mi nem kértünk, mert nem volt tervbe véve, hogy megyünk. Most persze nem akarnak adni, mert már tele vannak, ezért mondtam a Maoznak, hogy ne hagyja magát lerázni, mondja meg nekik, hogy nem lustaságból telefonálunk az utolsó pillanatban, hanem mert most tudtuk meg, hogy meg kell csinálni ezt a vizsgálatot is, az orvos küld beutalóval meg minden. Így ma reggel telefonált a Maoz, hogy akkor dugjam össze a nyomtatót, szkenneljem be a beutalót, és küldjem át neki, hogy ő elfaxolhassa, mert a becsszó kevés nekik. Ezen kívül kértek még egy papírt, amit az orvos elvileg a kis kezével írt volna, de ilyen nincs, és nem is értem, miért kellene, hogy legyen.
Ezen kívül a Maoz még mindig tök negatív a közlekedéssel kapcsolatban, és tiszta ideg, hogy hogy fogok elméletet tanulni a vezetéshez, ha nem találunk anyagot angolul, valamint hogy ha héberül kell megtanulnom, hogy fogok boldogulni, biztos százszor annyi időt vesz majd igénybe. Fogalma sincs, milyen kiképzést nyújt a bölcsészkar... (ld. a -Mennyi idő alatt lehet megtanulni kínaiul? - Miért? Holnap vizsga? viccet)
Mindezekből kifolyólag valahogy nem érzem magam túl jól. Három nappal ezelőtt még azt mondtam, rossz napom van, de aztán még egy jött, és még egy... Illusztrációnak álljon itt a múlt éjszakai álmom:
Volt a nagy házunk kertjében egy kis tó, amit megkerülve a túlpartról nagyon szép látványt nyújtott a kertünk. A húgomnak magyaráztam éppen, hogy innen löktem be Jesst (a tv tényleg szétrohasztja az agyam, ez már a 2. Gilmore-os álmom) a vízbe, aztán egy éles váltás után egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy egy T-rex-et (embernagyságúnál nem sokkal nagyobbat) kellene megfürdetnünk. Kicsit tartottunk tőle, de azért valahogy betuszkoltuk a vízbe derékig. Ott azonban megrekedt, pityeregni kezdett, és azt mondta, fázik. A hátára terítettünk egy pokrócot, és kisegítettük a partra, ahol dörzsölni kezdtük őt, aki továbbra is sírdogált. Fiú volt, de Elizabeth-nek hívták. Megnyugtattam, hogy minden rendben lesz, és hogy természetes, hogy azt érzi, most lelassult és fáradt, a hideg víz miatt van, meg amiért ő nem ember, hanem hüllő, és nem tudja szabályozni a testhőmérsékletét. De bizonyára lesznek még melegebb napjai is a nyárnak, és majd délben megyünk a tóhoz, nem estefelé, amikor élvezni fogja a fürdőzést, mint a krokodilok, mert kint is melegebb lesz, és a víz is melegszik még kicsit. Ezzel egészen jól meg tudtam nyugtatni szegényt. Azt hiszem ezt követően ébredtem arra, hogy Katje rohamot kapott, és lefordult a nappaliban a kanapéról. Ezt rendszerint egészen hangtalanul csinálja, a Maoz akkor sem szokott felébredni rá, ha az ágyunkban jön rá, tehát megállapíthatjuk, hogy meglehetősen éberen alszom. Ebben sokat segít, hogy meglehetősen kényelmetlenül is, ugyanis az ágyunk leginkább másfél személyes, ha még a párnát is el akarom helyezni, amivel kitámasztom magam, akkor igen csak szűkösen vagyunk. Ha a párnát nem helyezem el, vagy leesik, akkor előbb vagy utóbb (előbb) háton fekve ébredek, ami tök kényelmetlen, tehát kezdem előlről a helyezkedést. Lehet, hogy a Maoz hajnalok hajnalán kel, de kettőnk közül ő az, aki végigalussza az éjszaka pihenésre szánt részét, nem kéne, hogy ilyen kimerült legyen. De az, és ezt lassan kezdem személyes sértésként felfogni.

2 megjegyzés:

  1. Ezek szerint gondoskodásban és vigasztalásban jó vagy. :) Cuki lehetett a kis dinó. :) A vizsgát meg leteszed simán, nem hiszem, hogy olyan nagyon sokban különbözne a magyar KRESZ az izraelitől.

    VálaszTörlés
  2. ma már sokkal jobban is aludtam. Denver, dinó jóbarát...

    VálaszTörlés