2011. szeptember 22., csütörtök

Hogyan pucolod a főtt krumplit?

Hihetetlen, hogy ennyire nem tudjuk, hogyan kell krumplit pucolni, mi, a rakottkrumpli-nemzet. (Én vagyok egy rakottkrumplinemzet legalábbis.) Ezért most leírom: hideg vízbe kell áztatni, aztán újra, ha a víz átmelegedett. A krumpli héja megráncosodik, összeugrik, vidáman és dalolva jön le, és a kezeimet sem égeti sebesre.
Láttam egy videót a japán megközelítésről, majd az is kipróbálom. Ez a továbbfejlesztett változat, amit az interneten "japán módszer" név alatt kering, amit kis túlzásnak tartok. A legelképesztőbb a japán módszerben az, hogy akkora szenzációként van tálalva, mintha a spanyol viaszt találták volna föl. De komolyan, a kérdés sokkal inkább az, ezt miért nem így csináljuk már évszázadok óta? Ennyire képtelenek vagyunk használni az agyunkat? Én persze nem, én rájöttem, mert okos vagyok.
Ja, ha esetleg valakinek még mindig problémája lenne a tojáspucolással: Tim Ferriss alighanem egy idióta, aki szereti 1.) túlbonyolítani a legegyszerűbb dolgot is, 2.) a sütőpor ízét. Jamie szerint ki kell venni a (hideg) vízből, kicsit odavágni a pultra, meggörgetni, és egyszerűen lehúzni a széttört héjat (az alatta többnyire egyben maradt hártya segítségével - ha az elméleti háttér is érdekel valakit...).

2 megjegyzés:

  1. Az amerikai szobatársaim például az egyszerűség kedvéért héjastól ették még a krumplipürében is.

    VálaszTörlés
  2. Az amerikaiak nem izgatják magukat az ilyesmin. Néha szimpatikusnak találom a fura hozzáállásukat a kajákhoz. Ki más keverne be például csak azért süteménytésztát, hogy nyersen megegye?

    VálaszTörlés