2011. szeptember 6., kedd

Eü. in Erec Jiszróél

Azért az nem véletlen, hogy számtalan a zsidó humorista. Az ország is egy vicc. Az előbb hallottam egy viccet telefonon, tudniillik hogy azért nem tudok időpontot foglalni a nőgyógyászomhoz, mert nincs háziorvosom. Mivan??? És mióta nincs nekem háziorvosom? És ez hogy jutott a tudomásukra? Mert ugye elköltöztünk, ez rendben is van, de mi ezt bejelentettük? Ez nekem kimaradt. És egyébként is, ez hogy függ össze? Most keressek egy háziorvost, olyat aki a Klalit-rendelőkben van, ami persze Kochav haShacharon nincs, mert itt Leumi van vagy mi a szösz. Az, hogy közben valakinek utána kellene járni, miért van kevesebb magzatvizem, mint kellene, és ez a valaki semmiképpen sem a háziorvos lesz, hanem a nőgyógyász, ami van nekem, akihez mennem kellene mihamarabb, akinek szerelmeslevelet írt az uh-s doki a papírra, kvázi beutalót, de akihez nem tudok menni, mert olyan logikusan építették fel ezt a rendszert, hogy csuda, az senkit nem érdekel. Persze, ha egy anyajegyet szeretnék leszedetni a fenekemről, nem érdekelne, két hét ide vagy oda, mit számít. De basszus, terhes vagyok, és kellene mennem az orvoshoz!!! Na ez volt az első vicc. Abszurd humor.
Felmegyek a Klalit honlapjára, mert persze csak so so értettem, amit a csaj hadart, nem tűnt fel neki, hogy nem vagyok egy anyanyelvi beszélő, noha háromszor kérdeztem vissza, és úgy pörgetem az r-eket, mint a rokkát, szóval felmegyek a kizárólag héber nyelven működő honlapra, valahogy találok valamilyen opciót, ami nekem hasznos lehet, ez megnyit egy másik oldalt, ott csodák csodájára öt nyelven is szolgáltatnak információt (ez általában egyébként azt jelenti, hogy öt nyelven öt különböző felépítésű és alighanem információtartalmú oldalra juthat az ember), rámentem a "Moving" fülecskére, és anélkül, hogy feltüntetnék, ez itt a viccmelléklet, ezt olvasom:
"Moving to a new apartment, especially if the transition involves a change of the area of residence, requires a countless amount of arrangements with the various authorities. Clalit wants to make your transition as easy as possible and we promise you and your family to continue with the best possible service and, if necessary, to maintain treatment continuity for your family."
Ha ez a Maoz lelkén szárad, ha bejelentette, hogy elköltöztünk, és most ezért biztosítják nekem a "lehető legkönnyebb átjelentkezést", ha most ezért élvezem, én és a gyerek, ezt a "lehetséges legjobb szolgáltatást és (...) folyamatos kezelést", még az előtt kitekerem a nyakát, hogy hazaérve betehetné a lábát a lakásba. Inkább a légkondit szereltette volna be, vagy rendelte volna meg a gázpalackokat! De az a helyzet, hogy nem hiszem, hogy bármit bejelentett volna, szerintem ezek az egyik vérvétel alkalmával egyszerűen mikrochipet ültettek a bőröm alá, és onnan tudják. És valóban: Maoz visszahívott, ő aztán senkinek egy szót nem szólt. Azért nem olyan meglepő, hogy emberek egyik napról a másikra megőrülnek és ámokfutásba kezdenek iskolákban, kórházakban, akárhol. Én csak annyiban különbözöm tőlük, hogy nem azokon szeretném kitölteni a dühömet és állni a bosszúmat, akik maguk is csak őrlődnek a rendszer malomkerekei közt, hanem azoknak szeretném megcibálni a füleit, akik ezt ilyen nagyszerűen felépítették és kitalálták, csak éppen azokat fogalmam sincs, hol keressem, ha meg tudnám, valószínűleg fegyveres őrök állnák utamat, akiket megint csak nem volna szívem halomba ölni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése