2011. szeptember 27., kedd

Csodálatos állatvilág

Tegnap épp tojást sütöttem teljesen beleélve magam háziasszonyi szerepembe, amikor a Maoz egyszer csak felkiált az asztal mellől, hogy "Shit!", és bámul ki a nyitott ajtón. Biztosra vettem, hogy valamelyik pofátlan macska lopakodik a bejárat felé, vagy nincs is köze a nyitott ajtónak a felkiáltáshoz, csak eszébe jutott valami. De ahogy ez már lenni szokott ilyenkor, én is ösztönösen arra néztem, amerre ő. Egy sárga skorpió billegette magát az ajtónk előtt a betonon. Fura dolog ez, én még sosem láttam skorpiót állatkerten kívül, és igazából bizonyos szinten szépnek tartom őket. Maoz rögtön ugrott, hogy megölje, még idejében figyelmeztettem, hogy a kezében tartott szivacstalpú vietnámi papucs erre nem a legalkalmasabb eszköz, és ajánlottam neki a kertünkben lévő, kemény és kézreálló kövek egyikét, amely ajánlatot elutasított szerintem attól félve, hogy esetlegesen azok alatt további skorpiók rejtőzködnek. Mivel még cipőben volt, úgy látta, a legjobb megoldás az lesz, ha lekotorja a betonról az apró kövekre, és ott szétzúzza a cipőjével. Ez történt. Aztán lelkemre kötötte, hogy soha többé ne nyissam ki az ajtót, nehogy bejöjjön ide is egy ilyen vadállat, valamint hogy eszembe se jusson mezítláb járkálni, és hogy tudja, hogy éjjel mindig papucs nélkül megyek ki vécére, de ígérjem meg, hogy ilyet többé nem teszek. Lefényképezném a tetemet, de eltűnt, valószínűleg elhordták a hangyák, az is lehet, hogy a macskák, csak a farka maradt meg, én ezzel is meg vagyok elégedve, anélkül bizonyára nem lenne ártalmasabb egy szarvasbogárnál.
Azt azért ne higgye senki, hogy olyan rendkívül bátor volnék, kígyók és skorpiók témájában csak vastag üvegfal mögül vagyok bátor, a skorpiótól annyiban félek kevésbé, hogy egyrészt nem ugrik rám méterekről (ha jól tudom), másrészt nem öl meg. Ezt a tudást is szeretném megtartani elméleti szinten. Valójában nem értjük, miért pont most jött elő, amikor enyhült az idő, de lehet, hogy az eső miatt, fogalmam sincs. Be akartam szúrni ide egy képet az internetről, de egy olyan oldalra bukkantam, ahol több, mint elég sárga (és nem sárga) színű, Izraelben is megtalálható skorpiófajról vannak képek, nem tudom, melyik közülük a tegnapi áldozatunk.

2 megjegyzés:

  1. Na jó, hát ez az egy dolog arra a bizonyos másik listára kerül. De még így is az egyik vezet fényévekkel. :)

    VálaszTörlés
  2. Állítólag a macskák kinyírják őket, mondták is már nekünk, hogy "legalább arra jó", hogy van nekünk. De hát a mi macskánk a pókot meg a szöcskét is csak nézi-nézi, még én félek, hogy megcsípi.

    VálaszTörlés