2011. augusztus 25., csütörtök

Ó, anyám!

Kata dolgozik, a hőség miatt pedig eszemben sincs kimozdulni. Gondoltam, megkeresem, hogyan lehet a macskát az újszülött okozta változásokhoz hozzászoktatni. Google macska+újszülött, és ezt találtam: "Bár a Biblia nem ír a macskáról, a keresztény néphagyomány megemlékezik arról, hogy az újszülött Jézust jászolban egy macska tartotta melegen. A történet egy másik változata szerint a macska pusztította el azt a mérgeskígyót, amit a sátán küldött, hogy végezzen Jézussal. Köszönetképpen Szűz Mária megsimogatta az állatot, melynek fején M betű, hátán pedig sötét sáv vált láthatóvá, amely a cirmos leszármazottain is megmaradt."
Erről az jut eszembe, amikor egyszer a facebookon én is kattintottam, hogy adja ki nekem életem szerelmének kezdőbetűjét. Kaptam egy N-t, és azt mondtam, milyen okos ez a fb, hiszen ez nem N, ez egy mem.

6 megjegyzés:

 1. Jaj, ahogy olvastam én is arra gondoltam, hogy Mária biztos latin betűvel írta a nevét...

  VálaszTörlés
 2. Amúgy meg különleges macska is lehetett, mert a fórumokon arról számolnak be a macskások, hogy mikor hazaértek a babával, a macska menekült tőle, mert folyton csak bőgött meg kalimpált. A közelébe se akart menni.(Később meg azért kerülte messzire, mert valahogy mindig a farkát akarta elkapni a gyerek.) Bár volt egy valaki, akinek a macskája a gyerek lábánál aludt. Amúgy ez érdekes, a mi macskánk is mindig lábhoz fekszik, fenéknél sose feljebb, ez miért lehet?

  VálaszTörlés
 3. Szerintem pusztán jószándékból, hogy melegítse a lábadat. :)

  VálaszTörlés
 4. Jól is esik ebben a cidriben...

  VálaszTörlés