2011. augusztus 5., péntek

À la recherche du recette perdu

Áhh, tudtam, hogy igazam van, nem kellett volna elkezdeni még a dobozolást. Sütit csinálok (csinálnék), de a receptfüzetem már valamelyik dobozban van (itt a piros, hol a piros). Most nem tudom az arányokat. Egy bögre liszt, fél bögre olaj, 1-2 tojás, fél (egész?) tejföl, fél bögre cukor? Vagy ez két bögre liszthez van? Áááá! Lehet, hogy a nő evett először az almából, de a kígyó biztosan férfi volt!!!!

Utólagos hozzátoldás:
Úgy 1,5 bögre lisztből, fél bögre olajból, fél bögre cukorból, kb. 3/4 tejfölből (a maradék truma a macskának, különben most lesz nekem jaj) és két tojásból készült tészta sül a sütőben a tetején fahéjjal (és kevés cukorral) megszórt fügével. Nem feledem el közölni a végeredményt.
Maoz pakol, és igazából igaza van, hogy pakol, a receptfüzetet hagyhattam volna a végére a szidurokkal, és kész.

3 megjegyzés:

  1. Szerintem rakd össze érzésből. Az ilyenek szoktak a legfinomabbak lenni, ha meg mégsem, akkor tesztelheted Maoz lojalitását ;)

    VálaszTörlés
  2. Igen, igen, így lesz. Az a baj, hogy tudom, kié az eredeti recept, de azt többszörösen átalakítottam már, így hiába találom meg a neten. Azért megcsináltam, mindjárt berakom a sütőbe. Nyersen nem olyan rossz, ha nem lesz túl kemény vagy túl folyós (ami a füge túlzott arányából következhetne), jó lesz. :)

    VálaszTörlés
  3. Pisti, ezt nagy dicséretnek veszem! :) Mindig így csinálok sütit. :) Vagy csak nagyon lojális vagy...

    VálaszTörlés