2011. július 8., péntek

Fennáll a lehetősége, hogy tévedek, de csekély

Quest'anno luglio ha 5 venerdì, 5 sabati e 5 domeniche. Succede una volta ogni 823 anni. Questo evento è chiamato " una borsa di soldi". Copia questo stato sulla tua pagina ed il denaro arriverà entro 4 giorni. E' una tecnica basata sul Feng Shui, quello che non copia, rimarrà senza soldi! Non so se la traduzione dal cinese sia esatta, ma speriamo di si
(Idén júliusban 5 péntek, 5 szombat és 5 vasárnap van. Egyszer történik meg minden 823 évben. Ezt az eseményt "egy zsák pénz"-nek hívják. Másold ezt a státuszt az oldaladra, és a pénz négy napon belül megérkezik. Ez egy feng shuin alapuló módszer, aki nem másol, pénz nélkül marad! Nem tudom, hogy a kínaiból való fordítás pontos-e, de reméljük)
Ezt a fb-on tette ki egy kedves ismerősöm. (Nem tudom, hogy a fordításom olaszból pontos-e, remélem, igen...) . Kénytelen voltam megírni neki, hogy azért nem kell ám 823 évet várnia a következő alkalomra. Azt ugyan nem tudom, mikor lesz majd még egy ilyen gazdag júliusunk, de tavaly volt ilyen októberünk... Aztán az jutott eszembe, hogy a feng shui az nem valami lakáselrendezési cucc? Rákerestem a neten, az első, amit találtam, "térrendezés művészete", aztán azt, hogy szó szerinti fordítása 'szél és víz'. Nem látom a kapcsolatot a zsákjában minden jóval érkező július és a térrendezés között. A következő: a feng shui mintegy 4000 éves, máshol azt írják "több ezer éves múltra tekint vissza". 4000 éve senki sem januárfebruármárciusozott, a péntek-szombat-vasárnap hármas jelentősége egyértelműen a kereszténységhez köthető, tehát megint csak nem értem, hogy jön ide, nem hogy a feng shui, de bármi (távol-)keleti. Arról nem is beszélve, hogy mióta nagy szám a szombat. Nem olyan régen még nem volt munkaszüneti nap. Esetleg még e három napnak az adhatná különleges jelentőségét, h az első a muszlimoknak, a második a zsidóknak, a harmadik a keresztényeknek ünnepnapja? Akkor újra: melyiknek van köze ezek közül az ősi Kínához? És nem is csak a megnevezés, hiszen attól, hogy tudomisén, a tigris havának hívják, még lehetne benne 3 péntek-szombat-vasárnap, de nyilván a felosztás is más, ha a wikipediának ebben hihetünk, a hónapok holdhónapok.
Mindegy, aki mégis egy zsák pénzt remél a poszt-tól, ne késlekedjen, 2012-ben valóban nem lesz olyan szerencsénk, hogy valamelyik hónap a fejünkre szórja aranyát, de majd 2013 márciusa kárpótol, 2014-ben pedig augusztusban lesz módunk ennek apropóján hülyeségeket posztolni a facebook-ra. (Hogy elrepül nyolcszázegynéhány év, nem igaz?) Persze aki a maja jóslat alapján hamarosan bekövetkező világvége előtt szeretne hozzájutni a pénzhez, hogy még időben világ körüli útra induljon belőle, megértem, hogy minden lehetőséget megragad, nincs sok hátra. Aztán ha mégis itt maradnánk a beígért dátum után, kétségbeesésre nincs ok, pár éven belülre biztosan jósoltak az inkák, a keresztények, vagy valami szakadár zsidó is világvégét. Vagy a kínaiak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése