2011. április 21., csütörtök

Lobéliák

Nem hajt ki a lobélia. Miért? És az árvácska sem. Pedig nagyon kertész voltam fél napig. Ültettem, megnéztem a neten, mit kell csinálni, hogyan, mennyi idő, míg kihajt. Hajtanak is. De a lobélia nem, az árvácska sem, a rozmaring meg végképp, pedig azt a sarkantyúvirággal együtt ültettem még évezredekkel ezelőtt, és az már teljes erőből virágzik.
De nem adom fel, avokádót csíráztatok. Terveim vannak, majd citromfám is lesz, és gránátalma, az mindenképp, csak találjunk végre egy helyet, ahol lakhatunk. Egyelőre el kellene dönteni, hogy akarunk-e olyan helyen lakni, ahol körös-körül palesztin falvak vannak. Mármint tisztában vagyunk vele, hogy most is ilyen helyen lakunk, de ez mégis más, először is inkább csak körbe, mint körös-körül, és nagyobb is, mint ahová menni szeretnénk, és csupa gazdag emberek laknak itt égig érő kerítéssel, és három biztonsági szolgálat őriz és véd. Egyelőre csak azt tudjuk, hova nem megyünk. Úgy mint városba, északra és délre (különös tekintettel Maozék falujára...), és ezzel vége. Pedig én nagyon nem szeretnék itt tölteni még egy telet. Júliusban a szerződésünk is lejár, és a tulajdonos már kérdezte, mik a terveink...
Remek filmet nézünk, börtönös, verik egymást meg minden. De néznünk kell, mert nagyszerű film; tán nem hallottam, hogy Oscart nyert?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése