2011. február 28., hétfő

Háztartási gondok

A ruhákat hajtogatva arra gondoltam, mennyivel egyszerűbb a mosás a haredieknék. Beraknak egy fehéret, beraknak egy feketét, és ennyi. Én meg küzdök a kékes-zöldes színessel meg a pirosas-lilás-rózsaszínessel, amihez hozzácsapom a barnákat, ha nincs elég, meg sajnálkozom az elszürkült rózsaszín szegély felett egy fekete ruhadarabon. A másik, ami könnyebbé teheti a mosást, ha van vagy öt gyerek a családban. Biztos, hogy mindig összejön elég mosnivaló a kívánt színből és árnyalatból.
Hasonló dolgok jutnak eszembe főzéskor, de még inkább előre csomagolt zöldségek vásárlásánál. Veszek egy doboz szójacsírát például. Eszünk belőle egyszer, eszünk belőle kétszer, háromszor, addigra pont meg is unjuk, de a doboz legalább fele még mindig megvan. Mire újra kedvünk lenne hozzá, addigra pont megromlik, szóval vagy magunkba erőszakoljuk azt a fél dobozt vagy kidobjuk. Hasonló a helyzet, ha nem találok megfelelően kicsi fej káposztát, néha megjárjuk a fejes salátával, és ha egyszerre veszünk salátát és rukolát, akkor a rukolával is. A múltkor pedig ránkrohadtak a muffinok. Pedig még a húgom is itt volt.
(Nota bene: visszaolvasni a bejegyzést,ha majd panaszkodom a mindent fölevő családomra.)
Most elmegyek zuhanyozni, mert tegnap este csőtörés volt, és este fél 10-től ma reggel fél 7-ig nem volt víz. A dolog a következőképp történt: Maoz elment fürdeni, elmosogatott, majd mikor én mentem volna, megállapítottam, hogy nem jön a csapból semmi, még csak nem is glugyog. Ma reggel felkeltem, kimentem a fürdőszobába, magabiztosan megnyitottam a csapot, hiszen azt ígérték, reggelre megoldják a problémát. Sikerült is kifacsarnom a csövekből három csepp vizet. Visszabújtam aludni, és elmotyogtam, hogy még mindig nincs víz. Szegény Maoz, ma kezd az új munkahelyén, és még arcot se tud mosni rendesen, mielőtt elmegy. Öt perccel ezután megszólal az ébresztő, kikászálódik az ágyból, kimegy a fürdőszobába, és zubogó vízben mossa az arcát. Ezt hogy?

1 megjegyzés:

  1. Hehe, ez vicces volt, a hárédiek és a mosás.. :D
    A kajákkal amúgy nekem is mindig ez a gondom, és nekem is elsőre a csíra meg a saláta jut eszembe. De hát tudjuk, mi a megoldás. ;)

    VálaszTörlés