2010. augusztus 12., csütörtök

Cicc

Tegnap kaptam egy macskát. Minervának hívják. (Én hívom így.) Egyelőre a WC mellett kuksol, nem mozdul, csak a menekülési útvonalat lesi, ha közelítek, és nem is eszik. Ez aggodalomra késztet, és nem tudom, mennyiben normális. Ugyanis sem olyan macskám nem volt még, amit meg kellett szelídíteni, mert eddig vadon élt, és csak kajáért járt emberek közé, sem frissen ivartalanított.
Bracha, akinél tegnap takarítottam először, és aki egy földre szállt angyal Miriam szerint (aki pedig szerintem az), kedveli a macskákat. A macskák pedig profitálnak belőle, hogy eteti őket, és úgy 20 menzása van, akik persze időnként meg is ellenek, mint ahogy ez 4 hónapja is történt. Ennek az ellésnek a terméke Minerva. Bracha néha megpróbálja elkapni egyiket-másikat (gondolom egy kaktusz rejtekéből evés közben rájuk támad), hogy elvigye az orvoshoz a még nagyobb szaporulatot megelőzendő. Szerintem többet költ macskákra, mint bármi másra.
Szóval nem tudom, hogy mit kellene tennem ezzel a kis bolonddal a fürdőszobában. Pisilni már pisilt, méghozzá a homokjába, de egyéb pozitív jelet nem tudok felmutatni, és fogalmam sincs, hogy ez normális-e. Bár valószínűleg az, ugyanis Miriam Yasmin nevű macskája kezdetben állítólag hetekig nem mozdult ki a jázminbokorból, és enni is csak úgy evett, hogy az ágak közé dukták neki a tonhalkonzervet tejjel. És Stella is napokig a fürdőszobában nyávogott. Ehhez képest most nagyon is jó néven veszik a simogatást. Na de ez meg még csak nem is nyávog. Tegnap éjjel kimerészkedett a WC alól, és ki akart szökni az ablakon, ami úgy 1 méter 50 centi magasságban van, és szúnyogháló védi. Ennek az lett az eredménye, hogy mindent levert, és ijedtében lepisilte az egyik felsőmet, ami az ablak alatti utazóbőröndön volt, amire ráesett, amikor felkapcsoltam a villanyt. Én értem, hogy műtét után nem kellene ugrálnia, elolvastam az interneten, de tartok tőle, ő nem olvasta. Már odáig fajultam, hogy darabokat vágtam le neki sütés előtt a lazacomból, de ahhoz se nyúlt hozzá. Bizonyára frusztrálja, hogy tologatom az orra alá, de nem adja be a derekát. Hülye, öntudatos macskák! Bezzeg egy akaratgyenge kutyával nem kéne ennyit vesződni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése