2014. május 20., kedd

Az életem egy rohanás

1. Joelnek kellene találnom a közelben magyarul beszélő játszótársat. Megkérdeztem a fb-on az Izraeli kisgyerekes magyarok csoportban, de úgy tűnik senki sem lakik Kochav haShacharhoz közel. 

2. A csoportom leérettségizett angolból. Persze ez csak az első a három megírandó teszt közül, de akkor is kisebb csoda. Egy fiú megbukott, de ő azt sem tudta, mi az hogy 'and'. A szülési szabadságom alatt került a csoportunkba. A csoport átlagos sikere jót tesz a javaslatnak, hogy jövőre négy osztályt kapjak. Jupí.

3. Fogalmam sincs,mikor kötözünk ebből a karavánból akárhova is. Kiderült, hogy a Területeken vásárlandó házhoz igényelt hitelnél a bankok 40% önrészt kérnek (25 helyett), és annyink nincs, szóval ez ugrott. Viszont Maoz húga vett egy teleket náluk, ami hosszú történet (a miért),mert nincs igazán pénze, úgyhogy Maozt kérdezte, nem akar-e felezni. A telek elég nagy két lakás építéséhez. Maoz szerint jó befektetés, ha kiadjuk, az visszafizeti a rá felvett kölcsönt, aztán eladhatjuk, és meglesz apénz egy itteni lakás ára (vagy majdnem). Én nem tudom, akár igaza is lehet, de mivel a szülőfalujáról van szó, rögtön vitatkoztunk egy jót, mert szerintem az a hátsó gondolata, hogy majd odaköltözünk. Ezt pedig verje ki a fejéből.

4. Joel haját levágtuk.  Éljen,éljen!


5. Éden egyik napról a másikra kicsi nudnik lett. Nem akar egyedül játszani,de főleg a saját ágyában aludni nem. Mondjuk tegnap este sikerült lefektetnem oda, hogy legalább pár órát pihenjen a hátam normális pozícióban, de most például nyávog. Szerintem idegesíti, hogy nem tud még mászni. Amúgy cuki, imádom.

6. Ezer dolgozatot kell leadnom, úgyhogy ennyi.

8 megjegyzés:

 1. Nagyfiú lett. :)

  Nem erre én még nem állok készen.

  VálaszTörlés
 2. Mivel minden reggel sírva könyörgött,hogy ne fésüljem meg, a Szombat olyan nap volt, amikor azért is örültünk, mert nem lehet fésülni, és az utolsó reggel félelmében felkapott egy dobozt,és szájon vágott vele, én már számoltam a napokat Lag Baomerig. Pedig nagyon óvatosan fésültem mindig. Ha Éden is ennyire szenved majd tőle, nem fogok várni.

  VálaszTörlés
 3. A szakdolgozatom abból írom, hogy kemó terápián átesetteknek sapkát kötünk-horgolunk. Most beszéltem néhány olyan nővel, akik haj nélkül hordtak sapkát, és nagyon nehéz eltalálni a méretet. Viszont találtam egy ortodox női blogot, ahol csinos kendők vannak, de nem tudom elképzelni, hogyan néz ki egy ilyen kendő kiterítve, és ezt meg lehet-e kötni, horgolni? Ha van neked ilyen kendőd, tudnál nekem egy képet üldeni? https://wrapunzel.wordpress.com/tag/modern-orthodox/

  VálaszTörlés
 4. Kendőt sokféleképp meg lehet kötni, négyzet alakút, háromszög alakút, vagy széles sálat. Én ez utóbbit szeretem a legjobban. Viszont minél kevésbé rugalmas, annál könnyebb a fejre kötni (legalábbis szerintem), úgyhogy nem javasolnám, hogy horgolt vagy kötött kendőt kössenek,meg nyáron az iszonyú meleg is. Viszont láttam valami kötöttet télen, ami elég jó, a méretezést gombbal oldották meg. A fülvédőhöz hasonlít legjobban, csak szélesebb. Gondolom, lehet neki hátsó részt is kötni, hogy sapka legyen, a kötéshez én nem értek. A gombos megoldás lehet,hogy működhet a horgolt sapiknál is. Keresek képet. Nézd meg ezeket a linkeket is :

  https://www.youtube.com/watch?v=Pm8Thk3sHjU ez nagyon klassz, csak az elején sokat beszél
  https://www.youtube.com/watch?v=OYBPL081kaI ez is egy jó ötlet,nekem vannak ilyen kendőim, csak kisebbek, és nagyon könnyű a használata. Szerintem köthető, horgolható is.

  http://www.hatsait.com/?p=248 itt van a kötött

  Hajrá!

  VálaszTörlés
 5. Gratulálok az angol csoportodhoz!!! :)

  A hajkefe nem jobb, mint a fésű? Én is emlékszem, hogy utáltam, amikor fésültek és húzták a hajamat.

  VálaszTörlés
 6. Valójában hajkefét használtunk...

  VálaszTörlés