2014. március 11., kedd

Muffinkenyér

A múltkori sós muffinok elég gyatrára sikerültek. Végül megettem őket a reggelikávéhoz, mert ételt nem szoktam kidobni, de nem volt benne élvezet.
Hanem a mai!
Az az okosság, hogy élesztő van benne sütőpor helyett, amúgy minden maradt a régiben. Kétfélét csináltam, a paradicsomos-hagymás már kész, és isteni finom, a kétféle sajtos most sül, és csak este fogom megkóstolni, mert csirkét ebédeltem.
Leírom a receptet, hátha valaki kedvet kap. Most kicsit nagyobb adagot készítettem.

 Muffinkenyér

Hozzávalók: 3,5 csésze liszt (én fele teljes kiőrlésűt kevertem a sima liszttel)
                  3,5-4 kiskanál szárított élesztő
                  1-2 evőkanál cukor
                  1/2 csésze zabpehely
                  1/3- 1/2 csésze olaj
                  1,5 csésze víz (vagy más, pl. paradicsomlé)
                  1-2 kiskanál só
                  kevés bors
                  2 x 1/2 csésze valami: szárított paradicsom, pirított hagyma, sajt, dió, gomba stb.

Elkészítés: Mindent összekeverünk a són és a valamiken kívül, hozzáadjuk keverés közben a sót és a valamiket.Nem fogjuk tudni kézzel jól dagasztani, mert majdnem folyékony állagú tésztát kell kapnunk, jó nyúlós-ragadósat.
Várunk egy félórát, hogy keljen, aztán muffinformába töltjük, mindegyik formába úgy a 3/4-éig.
Várunk, hogy itt is keljenek, közben előmelegítjük a sütőt 180 C fokra.
Betesszük sülni, és kb 25-30 perc alatt kész is van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése