2013. április 12., péntek

Céklasaláta

Véletlenül sincs az interneten a mezei céklasaláta receptje. Az, amit savanyúságként ismerünk, csak ugye Izraelben semmit sem savanyítanak (bár lehet, hogy a céklát otthon sem). Van almás céklasaláta meg majonézes meg mindenféle. De majd én pótlom a hiányosságot. Már fő a cékla.
Megkérdezhettem volna az anyósom, de már a kakaós kalács receptje is nagyon hosszúra nyúlt, nem volt kedvem belemenni a céklasalátáéba is.

Szóval: Céklasaláta

  • Megfőzzük a céklát (egy helyen 40 percet írtak, az enyém nagy, kerek cékla volt, másfél óra alatt főtt meg) annyira, hogy a villa belemenjen. Kicisit még keménynek tűnhet, de nem kell szétfőzni. Én a vízbe nem tettem semmit. Ne is pucoljuk meg, mert elveszti a színét.
  • Leöntjük a vizet, hagyjuk kihűlni, megpucoljuk, felvágjuk (amilyenre akarjuk, olyan is van, aki reszeli).
  • Megsózzuk, balzsamecetezzük (vagy egyéb ecetezzük), citromlevet facsarunk rá, ha nagyon magyarok vagyunk, megborsozzuk.
  • Apróra vagdalt fokhagymát keverünk hozzá (vagy fokhagyma port, vagy nyomott fokhagymát, kinek hogy tetszik) és egy kis friss koriandert is.
Most megkenem tojással a süti tetejét, és beteszem sülni.

Shabat shalom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése