2012. március 6., kedd

Eb, papagáj, Cicciolina

Joel mégsem lesz papagáj, mert a színes tollakból száll a szösz, márhogy a kis tolldarabkák, és nem akarom, hogy asztmát kapjon tőle. Míg pakoltam el, én is belélegeztem párat, és köhögtem, úgyhogy nem megalapozatlan a félelem. Egyébként is nem tudom, mit gondoltam, én nem szeretem a madarakat. A tisztabúza éjszakája, jajj.
Szóval ittmaradtam a kék ruhájával, hogy akkor ez az alap, ebből valamit. Nem könnyű a két hónaposokkal, nem értik, hogy ez most a móka kedvéért van, ellenben érzik, ha a ruha nem kényelmes, szóval végül előkaptam a textilfestéket, és halakat, medúzákat, csillagot, rákot mag bálnát rajzoltam a ruhájára, ő lesz a tenger. Ha valamilyen karbantartást végeznének a mátrixon, és emiatt jutna rá időm, majd hajtogatok tengeren úszó hajókat, és rátűzdelem. Bizonyára nem ez lesz a legtutibb jelmez (a papagáj az lett volna, de hagyjuk talán az immunrendszerét kifejlődni előbb), de majd ha megnő, kreatívkudunk együtt. Majd veszünk egy varrógépet is.
Próbálom felidézni gyermekkorom jelmezeit, és a pillangó meg is van, az indián is, a koszorúslány (ugyanabban az évben Eszter unokatesóm Cicciolinának öltözött...), és a szellem, amihez anyukám olyan csukját varrt, hogy sokan azt hitték, ku klux klánnak öltöztem (vagy hogy mondják, ha csak egy?). Gimiben egyszer akartam nejlontacskónak, de valaki visszakozott, és egyedül inkább lett volna feltűnési viszketegség, mint poén.
Most húzom a szám, hogy mindenki veszi a jelmezt ahelyett, hogy készítenék otthon, de majd három gyerek múlva lehet, hogy változtatok a véleményemen. Bár én eléggé kötöm az ebet a karóhoz ilyen dolgokban.

4 megjegyzés:

 1. Helyes, helyes, a jelmezt csinálni kell! :) Bár Dovi a maciruhában lesz, de magunknak csináltam fület meg farkat. Idén Pisti is kénytelen lesz beöltözni. :)

  VálaszTörlés
 2. Erről most az jut eszembe, amikor a Bing bang theoryban kihirdetik a jelmezverseny eredményét a képregényboltban. Ééés a nyertes csapaaaat: a Justice League!
  Ha már öt Piroska is van az osztályban, az én lányomnak legalább a jelmeze különbözzön a többiétől!

  VálaszTörlés
 3. Segítek: Ííííííííűűűűű.

  VálaszTörlés