- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg darált pulykahús
- 1 hámozott paradicsomkonzerv
- 1 doboz vörösbabos-kukoricás konzerv
- 1 doboz fehérbab konzerv
- ketchup
- piros arany
- só
- paprika
- chili
- oregáno
- olaj
- bors
Lehet, hogy egy pukkancs egér vagyok, hogy ezen felhúzom magam, de a recept neve Mexikói csilis bab. Felhívnám a figyelmet a vastaggal szedett, kurzivált szóra.
Most végigolvastam a receptet, lehet, hogy kirakom a facebokra (Szerintem ez a nap vicce. Szerinted?)
"Hozzáadjuk az alaposan lemosott vörös és a fehérbab konzervet (mert fémes íze van a levének)"
"Gerezdekre vágott főtt tojással és reszelt sajttal forrón tálaljuk."
Az elkészítési idő egyébként 45 perc. Az angol nyelvű recepthez, amiben nincs se ketchup, se konzervbab, 25 perc van írva. Persze ők lespórolták a bab áztatási idejét. Nyilván nem akarták elvenni a kedvem egy, a karácsonyi pudingéval vetekedő recepttel...
Gratulálok Mirzának, aki a receptet beküldte, és ennél még sokkal inkább annak a 811-nek, aki saját recepttárjába tette, és annak a 171-nek, aki továbbküldte ezt a rendhagyó, a magyar rohanó 21. századra adoptált verzióját a csilis bab receptjének!
Azért nekem még mindig a hámozott paradicsomkonzerv a kedvencem. :)
VálaszTörlésEz a Mirza ráadásul valami főzőblogoló...
Igen, és egész családja hódolattal adózik csírázó gasztronómiai kreativitásának. Jáj.Igen, a hámozott paradicsomkonzerv, az jó. Lehet ám, hogy nyelvileg is kreatív, és a hámozott konzerv annyit jelent, h kinyitod a dobozt.
VálaszTörlés